YILDIRIM-KARA: ARALIK AYINDA TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun sahil şeridinde yaşanan su baskınları ve altyapı sorununa dair yazılı ve videolu bir basın açıklaması yaptı.

En geç aralık ayında sahil şeridine dair tüm sorunların çözüleceğinin ifade edildiğini vurgulayan Nermin Yıldırım Kara, “6 Şubat‘ta yaşanan deprem sonrasında, İskenderun sahil şeridinin yer yer 30 santim yer yer ise 1 metre çökmesi nedeniyle büyük hasar alarak su toplanmasına ve yüzeye doğru suyun yükselmesine neden olmuştur. Kentin bir çok mahallesinde, özellikle Atatürk Caddesi’nde, su taşkınlarına sebep olmuş, her yağmur sonrasında hem maddi hasara hem  araçların kullanılamaz hale gelmesine hem de kentin sahil ve civarındaki işletme hakkına sahip olan esnaflarımızın mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. 2023 Ağustos ayı itibarıyla üç atık suyu, iki yağmur suyu pompasının yenileneceği, İller Bankası tarafından finansman sorununun çözülerek bir inşaat şirketine yer tesliminin yapılmış olduğu ve sürecin Ekim ya da Kasım ayı itibarıyla nihayete ereceği belirtilmişti. Eğer tüm şartlar elverişli olmaz ise en azından Aralık ayında sahil bandında yaşanan bu olumsuzlukların tamamen ortadan kalkacağı konusunda taahhüt almıştık. Sorularımıza karşılık aldığımız cevaplar neticesinde bizim de fikrimiz bu yönde gelişmişti. Ancak bugün edindiğimiz yeni bilgiler ışığında; hali hazırda Balıkçı Barınağı karşısındaki tek yağmur suyu pompasının işlevsel halde olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Yüzey hattındaki suların enjektörler sayesinde daha derin seviyelerden emilim ve absorbe edilmesine yarayan jet pompaların montajı yapılırken hasara uğradığı, Enerjisa ile ilgili olarak akımdan kaynaklanan tedbirsizliklerin bu süreci olumsuz etkilediği yaşadığımız pratiklerle kendini göstermektedir.” dedi.

ATIK SU VE YAĞMUR SUYU POMPALARI TAM TEŞEKKÜLLÜ ŞEKİLDE NE ZAMAN ÇALIŞACAK?

Atıl durumdaki pompaların bir an önce işlevsel hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Hatay Milletvekili, “Yani mevcutta üç adet atıksu pompası çalışıyorken şu an ikisi zarar gördüğü için bir pompa (80kw) çalışmaktadır. Eski Doğum Hastanesi dediğimiz bölge civarındaki pompaların Ocak ayının ilk haftasında, İller Bankası marifetiyle yer teslimi yapılmış olmasına rağmen ilgili firma tarafından bina yıkılmış ancak iki pompanın atıl durumda durduğu bilgisi mevcuttur. Kaldı ki bu pompalar da kentin Diş Hastanesi’nden Atakaş Cami’sine kadar olan bölge ile Pirireis ve Fener Caddesi gibi mahallelerimizde yağmur suyunun toplanmasına sebebiyet veriyordu. Nihayetinde; 11 ay içerisinde İskenderun’da yaşanan her bir olumsuzlukta daha sağlıklı ve doğruyu bulabilmek adına tüm kurumlar, mülki idari amirler ve siyasi temsilciler ile birlikte elimizi taşın altına koyarak  hiçbir siyasi kaygı ve çıkarım elde etme yoluna başvurmadığımızı  ifade etmek isterim. Ekim-Kasım ayı itibari ile tamamlanmış  olması gereken bu ihale sürecinin ve kentin hizmetine sunulması gereken altyapı ile alakalı pompaların ıslah işleminin bir an evvel bitirilmesi gerekmektedir. İklim koşullarının mevsimsel olarak yoğun halde  yağmur şeklinde kendini gösterdiği bu aylarda vatandaşlarımızın daha fazla zarar görmemesi için sürecin takipçisi olacağımızı belirtirken üzerimize düşen her bir görevde katkı vereceğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu