Yiğitler Altınözü meydanında!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Belediyesi ve Altınözü Kaymakamlığı tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali 9 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Zeytin Aba Güreşi ile resmen başlayacak. Bu yıl iki bölüm halinde gerçekleştirilecek festivalde ilk olarak aba güreşi müsabakaları düzenlenecek.

GÜREŞÇİLERE 500 TL VE 8 BİN TL ARASINDA DEĞİŞEN ÖDÜLLER VERİLECEK

Pazar günü saat 10.00’dan itibaren başlayacak olan müsabakalarda çok sayıda kategoride 500 TL ile 8 bin TL arasında değişen rakamlarda para ödülü dağıtılacak.

Tüm vatandaşları geleneksel aba güreşleri müsabakalarına davet eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ata sporu olan güreşi hep birlikte yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türklerin Orta Asya’dan beri en eski ata sporu olan Aba Güreşi müsabakalarında 30-35-40-45-50-55-60-65-70-75-80 ve 80 kg üstü kategorilerde derece alan ilk 3 kişiye para ödülü verilecek. Toplamda 39 kişiye para ödülünün verileceği Zeytin Aba Güreşi müsabakalarının lisanslı güreş hakemleri tarafından yönetileceği açıklandı.

BAŞKAN SARI’DAN ALTINÖZÜ’NE DAVET

Tüm vatandaşları festival heyecanını yerinde yaşamak üzere Altınözü’nde davet eden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, festival coşkusunu tüm vatandaşlarla beraber yaşamak istediklerini söyledi. Başkan Sarı, “Bu yıl 6’ncısını düzenleyeceğimiz Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali 9 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Zeytin Aba Güreşi müsabakalarıyla resmen başlayacak. Binlerce yıllık bir mazisi olan ata sporumuzu hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı değişen, gelişen ve güzelleşen Altınözü’müze davet ediyorum. 9 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Altınözü’nde 15 Temmuz Milli İrade Parkı 6. Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali kapsamında gerçekleştireceğimiz Geleneksel Zeytin Aba Güreşi’ne tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu