“Yeşildal: Ramazan hayır ve bereket ayıdır” 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Ramazan ayı başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yeşildal mesajında, Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm İslam Âlemine ve hemşerilerimize hayır, bereket ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum dedi.

Ramazan-ı Şerif dolayısıyla yayımladığı mesajda Başkan Yeşildal şu ifadeleri kullandı: Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların sonuncusu, on bir ayın sultanı ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçlu geçirsin. Sevgili Peygamberimiz de hadisi şerifinde Ramazan ayı geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır diye buyuruyor. “ dedi.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifin ilimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz eden Başkan Yeşildal: “ Bolluk ve bereketin had safhada olduğu bu kutsal ay, insanlığa sunulan nimetlerin farkına varılması, dayanışma ve paylaşma için en uygun zamandır. Tutacağımız oruçlar irademizi güçlendirmek ve nefsimizi terbiye etmek için en güzel fırsattır. Sahuruyla, iftarıyla yuvalarımızda huzur ve berekettir. Zekât, fitre ve sadakamızla; yakınlarımız, komşularımız ve bütün kardeşlerimizle aramızda muhabbettir. Bu ayda müminler olarak bize düşen en büyük sorumluluk, bu kutlu misafire gönlümüzde yer açmak, bu ilahi davete yürekten icabet etmektir.  Bu duygu ve düşüncelerle; mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm İslam Âlemine ve hemşerilerimize hayır, bereket ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, bu mübarek ayın her türlü sıkıntı ve hastalıktan bilhassa yaşadığımız salgından kurtulmamıza vesile olmasını dilerim.” Diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu