Yeni göç dalgası bizim için mümkün değildir!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye’den gelebilecek yeni bir göç dalgısının Türkiye için mümkün olmadığını söyledi.

Gerek Rusya’da gerekse paydaş diğer ülke temsilcileriyle üst üste görüşmeler yapan ve son olarak Rusya’da Rus ve Suriyeli mevkidaşları ile görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye’den gelebilecek yeni bir göç dalgısının Türkiye için mümkün olmadığını söyledi.

Resmi rakamlara göre halen 400 bin civarında Suriyeliyi bünyesinde barındıran ilimiz Hatay’ı da yakından ilgilendiren açıklamasında Milli Savunma Bakanı Akar, “Bunu muhataplarımıza açık ve net bir dille söyledik” dedi.

Hulusi Akar’ın bu açıklamasını memnuniyetle karşılayan Hataylılar ise “Sayın Bakanımızın bu açıklamasını doğru ve yerinde bulduk. Gerçekten de artık ne Hatay ili ne de Türkiye’nin diğer illeri böylesine bir talihsizliği kaldıramaz. Değil yeni Suriyeli, biz burada ki Suriyelilerin kendi vatanlarına dönmelerini istiyoruz” dediler.

Yılbaşı öncesi gerçekleştirilen operasyonlarda Hatay ilinde hem PKK’lı hem de DEAŞ’lı terör örgütü zanlılarının yakalandığını hatırlatan Hataylılar, “Bu ilk kez olmuyor. Daha önce de kentte benzer operasyonlar yapılmış ve çok sayıda terörist yakalanmıştı. Bu gelişmeler Suriye olayları ile başımıza gelmeye başladı” hatırlatmasında bulundular.

BAKAN AKAR: KENDİ TOPRAKLARINDA KALSINLAR!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamasında şunları söyledi: “Moskova’daki görüşmede muhataplarımıza, mevcut şartlar itibari ile yeni bir göç dalgasının bizim için mümkün olmadığını, Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarında kalmalarına özen gösterdiğimizi dile getirdik. Bunları açıkça söyledik” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki meselemiz tamamen teröristlerle. Bu mücadelemizi çarpıtanlar var. Türkler ve Kürtler kardeştir. Milletimizi savunurken hep beraber olduk. Şehitliklerimiz bunu en büyük göstergesi. Böyle bir şey yok ve asla olamaz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu