YAYMAN: BEYAZID BESTAMİ TÜRBESİ YAPILIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

“söz verdi, çalışma başladı”

Bin yılın depreminde Hatay’da taş üstünde taş kalmadı. Şehrin sembol binaları yok oldu. Habibi Neccar Cami, Ulu Cami, Hatay meclis binası, Valilik, Ortodoks kilisesi tamamen yıkıldı

Hatay’ın manevi karakolu niteliğindeki Kırıkhan’ın sembolü Beyazid-i Bestami hazretlerinin türbesi de yerle bir oldu.

Depremde yıkılan Beyazıd Bestami türbesinin yeniden yapımı AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’ın öncülüğünde başladı.

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile türbedeki yıkımı inceleyen Yayman, yapımında her türlü desteğin sağlanacağı müjdesini duyurmuştu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI..
Soylu Bakanın müjdesinin ardından bölgede çalışmalar kısa süre önce başladı. Kırıkhan’ı ve Hatay’ı ayağa kaldırmak için devletin tüm imkanlarını seferber etti.

İçişleri Bakanlığı Vilayetler evi tarafından yeniden yapılacak türbe vatandaşlar tarafından kutsal kabul ediliyor. Sanat tarihçileri ve uzmanlar tarafından incelenen tarihi yapının röleve çalışmaları bulunuyor. Nitelikli sanat eseri olarak tanımlanan Yapı titiz bir çalışmayla kısa sürede ayağa kaldırılacak. Projesi hazır olan türbe için yapim ihalesine çıkıldı.

YAYMAN’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Vatandaşlara verdiği bir sözü daha yerine getirmenin memnuniyeti içinde olduğunu belirten Yayman, “Gazi Hatay’ımızın ayağa kaldırılması için devletimiz tüm imkanlarıyla sahadadır. Millet İttifakı’nın vatandaşlarımıza yönelik her türlü nefret saçan söylemine rağmen Cumhurbaşkanımız Hatay’ın üzerinden elini hiç çekmedi.

Hatay’ımız yeniden ayağa kalkana dek biz Cumhur İttifakı olarak sahadayız. Kırıkhan’ımızın da ayağa kalkması için başta şahsım olmak üzere devletimiz tüm imkânları seferber ediyor. İnşallah başta Beyazid-i Bestami hazretlerinin türbesi olmak üzere Kırıkhan’ımız ve Hatay’ımızı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Bakanımız Soylu’yu buraya getirdik ve türbemizin yapımı için destek isteyip, ricada bulunduk. Sağ olsun bizleri kırmadı ve gerekli talimatı verdi. Bakanımıza çok teşekkür ederiz” sözlerini kullandı..

Kırıkhanlılar önem verdikleri türbenin yapımıyla ilgili çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu