Yayladağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Fidan Yetiştiriciliği Kooperatifi Kuruldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bitki örtüsü çeşitliliği ve  endemik türler bakımından ülkemizin en zengin bölgelerinden biri olan Yayladağı’nda faaliyet gösterecek olan Yayladağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Fidan Yetiştiriciliği Kooperatifi kuruldu.

Kırsalda yaşayan kadın çiftçilerle ve üreticilerle bir araya gelerek ortak üretim ve pazarlama yapmak, Köylerde yaşayan kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak tıbbi ve aromatik bitkiler üretiminde ve pazarlamasında destek Olmak amacı ile 02.02.2023 tarihinde kuruluşu gerçekleşen Yayladağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Fidan Yetiştiriciliği Kooperatifi Başkan Yusuf Çelik önderliğinde çalışmalarına start verdi.

Kurucu Başkanlığı Yusuf Çelik’in yapacağı Yayladağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Fidan Yetiştiriciliği Kooperatifi yönetimi şu isimlerden oluştu; Başkan Yardımcısı : Menekşe Dönmezal, Başkan Yardımcısı: Fatma Avcı,Denetleme Kurulu Üyeleri  : Özgül Çevik ve Menekşe Çekirge,Üyeler : Hacer Daloğlu ve Feryal Kaşif,Dış Denetçi : Ömer Çekirge ve Hukuk Denetmeni : Av. Murat Çelik.

Türkiye üreten kadınlarla güçlenecek sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Yayladağı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Fidan Yetiştiriciliği Kooperatifi Başkanı Yusuf Çelik yaptığı açıklamada:”

İnşallah elimizden geldiğince kırsalda yaşayan üreticilerimize ve çiftçilerimize her türlü desteği vereceğiz. kırsalın ekonomisini bir nebze olsun düzeltebilirsek, kırsalda yaşayan   bir ailenin ekonomik sebeplerden şehre göç etmesini, köyünü terk etmesini engelleyebilirsek görevimizi yapmış olacağız. İnşallah bir ailenin değil binlerce ailenin kırsalda köylerinde kalmalarına katkıda bulunacağız.Kısa sürede adından sıkça söz ettireceğine inandığım kooperatifimiz bölgemize hayırlı olsun.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu