YAYLADAĞI KÜLTÜR MERKEZİ VE MİLLET KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Hatay Valiliği, Yayladağı Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi olan Kültür Merkezi ve Millet kütüphanesi açılışı gerçekleşti.

Kütüphane, kafe, konferans ve tiyatro salonu alanları bulunan Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesi açılışına, Hatay Valisi Rahmi Doğan, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, A K Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, İlçe Belediye Başkanları, İlçe başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kültür Merkezinin ve Kütüphanenin Yayladağı’na çok yakıştığını söyledi.

Yapının ilçeye heyecan getireceğini belirten Doğan: “Burası tam bir kompleks güzel bir tesis olmuş kütüphanesi, kitap okuma alanı, kahve kısmı, konferans ve tiyatro salonu var. Burayı inşa edip vücut bulmasını sağlamakta ayrı bir maharet Belediye Başkanı çok güzel bir şekilde yaptı ve açılışa hazır hale getirdi. Tebrik ediyorum şükranlarımı sunuyorum bu tesislerin İlçemize hayırlı olmasını ve diğer ilçelerimize örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın konuşmasında, hayalini kurdukları kütüphaneyi ve solunu açtıklarını söyledi.

Yalçın: “Yayladağı’ndaki çocuklarımız ve gençlerimiz her şeye değer demiştik ve bu düşünce ile yola çıkmıştık. Böyle bir alanda tiyatro, sanat ve kitap noktasında çok önemli bir altyapıya sahip olduk. Yayladağı kitap, sanat ve kültür kokacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşma yapan Hatay Ak Parti Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik te gençlerin kültür merkezinde, kültürel faaliyetler ile buluşacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Hatay Medeniyetler korusunun konseri ile devam eden açılış, Yayladağı tiyatro kulübünün tiyatro gösterisi ve plaket takdimi ile sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu