Yayladağı 2. Çilek Festivali gün sayıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yayladağı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı amacıyla 2. si gerçekleştirilecek olan Yayladağı Belediyesi Geleneksel Çilek Festivali gün sayıyor.

Festivalin başlamasına az bir zaman kala program ile ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Daha önce sanatçı Ferhat Göçer’in sahne alacağı açıklanan festivalin kapsamının da genişletildiği bildirildi.

YALÇIN: TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLERİM

Bu yıl düzenlenecek olan festival programında çok sayıda spor dalında yarışmaların da eklendiği belirtilen açıklamada Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın şu ifadelere yer verdi; “Yayladağı Belediyesi Geleneksel Çilek Festivalimiz kapsamında 2.sini düzenlediğimiz “Gençlik ve Spor Organizasyonu” gençlerimizin talebi üzerine bu sene farklı spor branşlarında gerçekleşecek. Başvurular Zabıta Amirliğimize şahsen yapılacak olup son kayıt tarihi 8 Temmuz 2022’dir. Branşlar: Futsal, Voleybol, Masa Tenisi, Yüzme, Bisiklet, Koşu, Satranç, Fotoğrafçılık. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

FESTİVAL İLE YAYLADAĞI’NIN ULUSAL TANITIMI AMAÇLANIYOR

Yayladağı’nın en büyük gelir kaynaklarından olan çileğin ulusal arenada tanıtımının amaçlandığı organizasyonda çok geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Yerli ve yabancı binlerce vatandaşın Yayladağı’na akın edeceği etkinlikte yüzlerce genç sporcu da kıyasıya mücadele edecek. Festival kapsamında Başkan Yalçın tüm vatandaşları ilçeye davet etti. Etkinlikler için hazırlıklar sürerken Başkan Yalçın yaptığı açıklamada; “Çileğimizin ünü sınırlarımızı aştı. Bu üründen büyük gelir elde ediyoruz. Bu zenginliğimizi herkesle paylaşmak için bu festivali tertip ettik. Yayladağı’mızın marka değerine katkı yapacağına inandığımız festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Bu yıl Ferhat Göçer’in sahne alacağı 21. Geleneksel Çilek Festivali 11 Temmuz 2022 Pazartesi (Kurban Bayramının 3’üncü günü) yapılacak.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu