Veli: Konteyner çilesi bitsin: Güner: Gerekli çalışmalar yapılıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü ilçesine bağlı Atayurdu İlk ve Ortaokulu’nda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle iki derslik yıkıldı. Bunun üzerine Atayurdu’nda bazı çocuklar konteyner sınıflarda eğitim görmeye başladı. Konteynerlerde ders işlemek zorunda kalan çocuklar, okullarına kavuşacağı günü beklerken, öğrenci velileri ise abir an önce bu sorunun çözüme kavuşturulmasını talebinde bulunuyor.

Atayurdu Mahallesi sakinlerinden Murat Bulut isimli bir veli, çocuklarının yıllardır konteynerlerde derse girdiğini ifade ederek, bir an önce gerekli okul inşaatının yapılmasını talep etti. Konteyner şartlarında öğrencilerin sağlıklı bir eğitim süreci yaşayamadıklarını dile getiren Bulut, “Çocuklarımız konteyner sınıflarda derslerine odaklanmakta güçlük çekiyor. Mevsimine göre gerek soğuktan gerekse sıcak havadan etkilenen öğrencilerimizin haklı talebine kulak verilmesi istiyoruz” diye konuştu.

GÜNER: İHALEYE ÇIKILDI, DERSLİK İNŞA EDİLECEK

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, söz konusu problemin kendilerini de rahatsız ettiğini ve sorunun çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Bahsi geçen okulda iki dersliğin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ifade eden Güner, “Velilerimizi de öğrencilerimizi de anlıyoruz. Bu geçici bir durum. Atayurdu’nda iki derslik depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Eğitimin aksamaması için geçici olarak konteynerler kullanılmaya başladı. Atayurdu ile birlikte, Avuttepe ve Yolağzı’nda da inşaat için ihaleler yapıldı. Atayurdu Okulu’nun hemen yanında inşa edilecek dersliklerle bu sorunu ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu