VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ YURT İÇİNDE 5 BİN 950, YURT DIŞINDA 2 BİN 750 LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında 2 bin 750 lira olarak belirlendi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak belirledik.” dedi.
Erbaş, TDV Konferans Salonu’nda düzenlenen “Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı”nda, kurbanın temellerinin Hazreti Adem’e kadar uzanan ve insanlık tarihi ile yaşıt bir ibadet olduğunu söyledi.
Kurbanın Allah’a yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışı, sevgi, vefa, sadakat ve fedakarlığın simgesi olduğunu belirten Erbaş, kurbanın yaratana karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimet olduğunu dile getirdi.
Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzattığının altını çizdi.
Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile yaptığı en önemli hizmetlerden birinin de “Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu” olduğunu aktaran Erbaş, vakfın kurban vekaletlerini, dinin esaslarına uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirdiğini söyledi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu