Valilikten “25 metrekarelik bin 861 prefabrik işyeri tahsisi” açıklaması

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valiliği koordinesinde, aşağıda belirtilen ve daha sonra belirlenecek alanlarda yapılmakta olan “Prefabrik Çarşılarda” yer alan 1861 adet (her biri 25 m2) prefabrik için işyeri tahsisi yapılacaktır.
1-Çekmece Bölgesi 325 Adet Prefabrik İşyeri
2-Honda Kavşağı Kuzeytepe 76 Adet Prefabrik İşyeri ( Sadece Gıda Sektörü)
3-Millet Bahçesi 134 Adet Prefabrik İşyeri
4-Sevgi Parkı Yanı Defne Halı Saha 36 Adet Prefabrik İşyeri
5-Narlıca Mahallesi 176 Adet Prefabrik İşyeri
6-Antakya Eski Otogar 161 Adet Prefabrik İşyeri
7-Sebze Hali 141 Adet Prefabrik İşyeri
8-Köy Garajı-Harap Arası 193 Adet Prefabrik İşyeri (Sadece Elektrik, Elektronik Sektörü)
9-Antakya Saraycık Mahallesi(Primeall-1) 131 Adet Prefabrik İşyeri
10-Defne Harbiye 126 Adet Prefabrik İşyeri
11-75. Yıl 121 Adet Prefabrik İşyeri
12-Lazkiye Caddesi
13- Gülderen Kavşağı 137 Adet Prefabrik İşyeri
14- Primemall Kavşağı
BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Başvurular, 08.03.2023 Çarşamba Günü Saat 09:00’da başlayacak olup, 10.03.2023 Cuma Günü Saat 16:00’da sona erecek olup, başvuru süresi ikinci bir ilan ile uzatılabilecektir. Başvurular Hatay Valiliği resmi internet sitesi başvuru linkinden başvuru formunu doldurarak yapılabileceği gibi Hatay Valiliği Necmi Afsuroğlu Anadolu Lisesinde faaliyet gösteren Hatay Ticaret İl Müdürlüğüne bizzat yapılabilecektir. Hatay Ticaret İl Müdürlüğüne yapılacak başvuruların talep sahibi esnaf ve tacir tarafından şahsen (veya varsa noter tasdikli vekaletname ile vekili tarafından) yapılması gerekmektedir.
BAŞVURU ŞARTLARI:
Deprem öncesinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasına, Antakya veya Defne Esnaf ve Sanatkarlar Odalarından birine kayıtlı olmak ve fiilen çalışır durumda olmak.( Ticaret Bakanlığı ESBİS ve MERSİS sistemlerinden Hatay Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilecektir.)
İşyerinin depremde tamamen yıkılmış, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olması. (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilecektir.)
Tahsis tarihinden itibaren en geç 3 iş gününde, mesleği icra etmeye yönelik mal, malzeme ve dükkân için ekipmanı yerleştirerek tahsis edilecek işyerini derhal faaliyete geçirebilir durumda olmak.
Honda Kavşağı Kuzeytepede bulunan 76 Adet Prefabrik İşyerine sadece gıda sektöründe çalışan ve ilgili odaya kayıtlı olan tacir ve esnaflar tercihte bulunabilecektir.
Köy Garajında bulunan 124 Adet Prefabrik İşyerine sadece elektrik, elektronik sektöründe çalışan ve ilgili odaya kayıtlı olan tacir ve esnaflar tercihte bulunabilecektir.
Çekmece Bölgesi, Millet Bahçesi, Sevgi Parkı Defne Halı Saha, Narlıca Mahallesi, Antakya Eski Otogar, Sebze Hali, Köy Garajı-Harap Arası, Antakya Saraycık Mahallesi, Defne Harbiye, 75. Yıl, Gülderen Kavşağı, Lazkiye Caddesi ve Primeall 2 ne kurulacak olan Prefabrik Çarşılar karma çarşı şeklinde planlanmış olup, ilgili odaları kayıtlı bütün tacir ve esnaflarımız başvuru yapabilecektir.
Tacir ve esnaflarımız farklı lokasyonlardaki Prefabrik işyerlerinden sadece 3 lokasyondaki İşyerleri için tercihte bulunabilecekler, kura neticesi sadece 1 işyeri için hak sahibi olabileceklerdir.
Başvurular ve tahsis işlemleri Koordinatör Vali tarafından görevlendirilen “Tahsis Komisyonu” tarafından yürütülecektir.
Başvuruların, Prefabrik Çarşılarda yer alması öngörülen meslek gruplarına ayrılmış işyeri kontenjanından fazla olması durumunda; başvurucular arasında lokasyon bazında Hatay Valiliği Toplantı Salonunda Noter Huzurunda 2013/03/2023 Pazartesi Günü Saat 13:00’da kura çekilişi yapılacaktır. Çekilişte isimleri çıkmayan esnaf ve tacirlerin ikinci ve üçüncü tercihleri tercih lokasyonuna göre Noter huzurunda yapılacak çekilişle yeniden değerlendirilecektir. Her esnaf veya tacire sadece 1 adet Prefabrik İşyeri tahsis edilecektir.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu