Uzun Çarşının Temizliğinde Çaba Gösteren Sessiz Kahramanlar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Günde binlerce insanı ağırlayan Tarihi Uzun Çarşı’da onları görmeyeniniz yoktur. Sessiz bir biçimde Uzun Çarşı’yı temizlemek adına canla başla çalışan Antakya Belediyesinin İşitme Engelli Temizlik görevlilerinden bahsediyoruz. Görevini her gün dört dörtlük yerine getiren Sessiz Kahramanlar Uzun Çarşıda adım atmadık nokta bırakmıyorlar. Temizlik yaparken adeta görevine konsantre olan İşitme Engelli Temizlik görevlileri uzun çarşı  esnafı ve müşterileri tarafından topladığı takdirler eşliğinde temizlik çalışmalarında hız kesmiyor. Kendi aralarında işaret dili ile anlaşan İşitme Engelli Temizlik görevlileri uzun çarşı esnafı tarafından da  çok sevilmekteler.

İşitme engelli temizlik görevlisi arkadaşlardan çok memnun olduklarını söyleyen Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deviren açıklamasında :” Uzun Çarşımız bugün temizse bu arkadaşlarımızın sayesinde demek istiyorum. İşlerini çok büyük titizlikle yaptıkları gibi durmak nedir bilmiyorlar. Kendilerini yürekten kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.Ayrıca bu işitme engelli kardeşlerimize sahip çıkarak onlara iş imkanı sunan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz başkanımıza ve  Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener’e teşekkür ediyorum. ”dedi.

Uzun Çarşının temizliğinde çaba gösteren sessiz kahramanlardan biri olan Yusuf Günal  yaptığı açıklamasında :” Bizler Antakya Belediyesi bünyesinde temizlik görevlisi olarak ev ekonomimize katkı sağlamaktayız.Toplamda sayımız 20 kişi ama Uzun Çarşı’da  görev yapan 6 kişiyiz biz. Birbirimizle ve çarşı esnafımız ile uyumumuz çok iyi. Bize verilen görev Uzun Çarşıyı temizlemek ve bizde bunun için var gücümüz ile çalışmaktayız. Her birimiz farklı noktalarda çalışıyoruz. Birbirimiz ile irtibatımızı görüntülü arama yaparak sağlamaktayız.Bizlere böyle bir imkanı sağlayan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz başkanımıza  ve Temizlik İşleri Müdürümüz Mustafa Şener’e çok teşekkür ediyoruz.Allah razı olsun inşallah kendilerinden.Ayrıca her daim bizlerin yanında olan kıymetli ağabeyimiz  Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deviren başta olmak üzere tüm esnafımıza da şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.    Talip Köleoğlu

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu