Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzet:” Hünkar Külahı”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Osmanlı’dan günümüze uzanan Hatay’ın gizli kalmış lezzetlerinden olan Hünkar Külahı, Enişte Pastanesi raflarında yeniden hayat buluyor.

1978’den beri Armutlu Mahallesi’nde işletmesi bulunan Mahmut Mengüllüoğlu, Osmanlı’dan günümüze miras kalan hünkar külahı tatlısını Enişte Pastanesi ismini verdiği işletmesinde müşterileri ile buluşturuyor. Nişan taktığı mahalle’nin Eniştesi olduğu için açtığı dükkanına “Enişte Pastanesi” ismini verdiğini belirten Mahmut Mengüllüoğlu, tatlı konusunda marka haline geldiğini aktardı.

SARAY TATLISI

Ölmüş bir lezzet olan Hünkar külahı’nın oldukça rağbet gördüğünü aktaran Mengüllüoğlu:”İş yerimiz 1978 yılında kuruldu. Yaptığımız ürün çok eskilerden kalma bir üründür. Biz bu ürünü uzun yıllardır tekrar canlandırıyoruz. Saray tatlısı olarak bilinen hünkar külahı’nın unutulmasını istemiyoruz. Çünkü oldukça lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Gelen müşterilerimiz çok severek tüketiyor bizde üretmeye ve müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz.”diye belirtti.


HAFİF BİR LEZZET
Hünkar külahı tatlısını bilmeyenlerin de oldukça fazla olduğunu ancak tadına baktıktan sonra vazgeçilmez lezzetleri arasına girdiğini belirten Mahmut Mengüllüoğlu, hünkar külahı tatlısının hafif bir lezzet olduğunun altını çizerek :”Bu tatlı milföy böreğinden oluşuyor. İlk önce biz hamurunu yoğuruyoruz daha sonra bir kaç tür atıyoruz ve daha sonra hamurumuzu bir süre dinlendiriyoruz. Hamurumuz paket olarak hazırda bekler ve ihtiyacımız olduğu zaman çıkarıp istiyoruz. İçindeki krema birbirinden farklı olabiliyor. İsteğe bağlı olarak franbuaz çikolata ve benzeri ürünler de kullanabiliyoruz. Ancak bu tatlının orjinali fıstıksızdır. Biz şu an da kendimiz istediğimiz için fıstıklı yapıyoruz. İsteğe göre fıstıksız da yapılabilir. Müşterinin talebine bağlı bir durum.”ifadelerine yer verdi.
Son dönemde yaşanan Covid -19 salgını sebebiyle yaşanan kısıtlama saatlerinden evlere servis imkanıda sunan
Enişte Pastanesi’ne 0326 223 60 93 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu