UMUT YEŞERTENLER

Selda Asker
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Depremden bu yana her gün herkesin çıkıp bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız diye vaatlerde bulunduğu ve üzerinden geçen altı ay rağmen hala ortada hiçbir şeyin olmadığı bir şehirde sessiz sedasız kendi çaplarında umut yeşertmeye çalışan bir gönüllü grup bugünkü köşe yazımın konusu.
Tam ne olacak bu memleketimin hali dediğiniz umutsuzluğa düştüğünüz anda bir paylaşım görürsünüz umutlarınız yeşerir. Böyle bir anda sevgili Gül Taşdelen Yilmaztürk’ün paylaşımı beni yakın geleceğe dair heyecanlandırdı. YAŞAM ALANLARI GİRİŞİMİ DERNEĞİ sessiz sedasız elini taşın altına koyup muhteşem bir işe imza atmışlar. Bir çok hak ihlali yaşadığımız bu süreçte elimizden alınan en temel hakkımız barınma hakkı için son derece sağlıklı, kullanılabilir ve geleceğe dönük ahşap ev imalatı yapıp ihtiyaç sahiplerini başlarını güvenle sokacakları bir yuva sahibi yapıyorlar. Deprem sonrası bir heyecanla şunu yapacağız bunu yapacağız diye ortaya çıkan bir çok dernek ve platformun söylemlerinden sonra somut bir şeyin yapıldığını görmek bu şehirde güzel insanlar güzel işler yapıyor dedirtti bana. Bu projeyi hayata geçiren Riyad Önal , Kemal Kadıoğlu, Güliz Aykan, Sevgi Bal, Mehmet Peker, Mehmet Yılmaztürk, Hasan Emir Kavi, Cüneyt Sezer, Gül Taşdelen Yılmaztürk emeklerinize sağlık.

Depremin hemen ardından şubat ayı içerisinde o soğuklarda sokakta kalan bizlerin derdini dert edinip bir araya gelen bu güzel insanlar Defne Belediyesinin tahsis ettiği yer içerisinde Türkiye’deki bir çok belediyenin desteğini de alarak ahşap ev imalatına girişip ihtiyaç sahibi aileleri oraya yerleştiriyorlar. Büyük bir heyecanla bu projenin fikir annesi Gül’ü arayıp “Siz ne güzel bir iş yapmışsınız” dediğimde sevgili Gül; “ Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar bize inanmasaydı bunu başaramazdık , Zeydan Başkan imalathanemizi kurdu her türlü desteği sağladı. Demonte olarak ürettiğimiz bu evleri bize gönderdi montajını da biz burada Defne Belediyesi ile yapıyoruz “ dedi. ihtiyaç sahipleri kalıcı konutlara geçince bu evler sökülüp bir depoda muhafaza edilip Allah göstermesin başka bir afet anında bir, iki gün içerisinde monte edilebilecek durumda saklanacak.

Kendi imkanlarıyla ve buldukları sponsorlarla şu ana kadar Çekmece mahallesinde ilk etap 48 adet evi tamamlamak üzere olan Yaşam Alanları Derneğine hepimizin destek olması ve onlara sponsor olmamız lazım. Önümüz kış ve kış Antakya’da soğuk sert geçiyor. Yangına su taşıyan karınca misali yangını söndüremesemde bir katkım olsun diyen herkes şimdi elini taşın altına koyup imkanı dahilinde az veya çok demeden katkı vermeli. Vereceğiniz 100 liranında 1000 liranında daha çok insana sıcak bir yuva olacağını bilin. Kiminin parası ,kiminin duası ,kiminin emeği derler ya elimizden ne geliyorsa destekleyelim. Sadece nakdi yardım değil gerekirse gidip montajda gönüllü olurum, gerekirse sıhhı tesisat, mobilya, perde aklınıza gelecek hertürlü ayni yardımda daha çok kişinin barınmasına imkan verecek. Katkılarınızla diğer deprem bölgelerinde de belki barınma ihtiyacı karşılanacak. Kartopu misali bu oluşumu büyütmek bizim elimizde.

Sessiz sedasız ,reklamsız en büyük sorun barınma ihtiyacını gideren Yaşam Alanları Derneği ellerinize ,emeklerinize sağlık…

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu