Ülkücü Şehitlerin Ruhuna Helva Dağıtıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat tarihinden itibaren ağır hasar alan il binaları çevresinde oluşturdukları çadırkentte depremzedeler için yoğun tempo ile çalışan Hatay Ülkü Ocakları 5 Haziran 1983’te idam edilen Ülkü Şehitleri Selçuk Duracık ve Halil Esendağ ağabeylerini unutmayarak düzenledikleri programda helva dağıtımı gerçekleştirdi.

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner’in helva dağıtımını gerçekleştirdiği anma programında ülkücü ve asenalar canla başla çalışırken helvaların ikram edildiği depremzedeler Ülkü Şehitleri Selçuk Duracık ve Halil Esendağ için dualar okudular.

Tüm Ülkü Ocaklarında Ülkü Şehitleri Selçuk Duracık ve Halil Esendağ için anma programları düzenlendiğini ifade ederek sözlerine başlayan Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner açıklamasında:”Bizlerde   yaraları ağır ağır sarmaya devam ettiğimiz  afet bölgesi olan Antakya’da Ülkücü Şehit Ağabeylerimiz  Selçuk Duracık ve Halil Esendağ ‘ı unutmadık.Ülküdaşlık hukukunun kardeşlikten öte olduğunu yaşantıları ile bizlere aktaran Ülkücü Şehitlerimiz Halil Esendağ ve Selçuk Duracık Ağabeylerimizi şehadetlerinin sene-i devriyesinde anarak, Ülkü Çadır Kentimizde ruhlarına helva dağıtımı gerçekleştirdik. Mekanları cennet olsun.”dedi.

Halil Esendağ Kimdir ?

Manisa’nın Saruhanlı kazasına bağlı Gözlet köyündendi. 21 yaşında olup evliydi. Bir takım olaylara karıştığı iddiasıyla polisler tarafından yakalandı. Tutuklandıktan kısa bir süre sonra, 12 Eylül Mahkemeleri tarafından mahkum edildi. 3 Haziran tarihinde, hakkındaki idam cezasını sabaha karşı infaz edildiğine dair Radyo ve TV.’den yayın yapılmasına rağmen, polisler tarafından cezaevinden alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada, “itiraf” etmesi için iki gün boyunca akıl almaz işkenceler yapıldı ve 5 Haziran 1983 günü Buca Cezaevi’ne geri getirilip, sabahın ilk saatlerinde asılarak şehit edildi.

Selçuk Duracık Kimdir ?

Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olup 22 yaşındaydı. Ailece, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde oturuyor, seyyar satıcılık yapıyordu. Polisler tarafından arandığını öğrenince kendiliğinden giderek emniyete teslim olmuş fakat, yargılandığı 12 Eylül adaleti dağıtan İzmir 2. Nolu Askeri Mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırılmıştı. 5 Haziran 1983’de Buca Kapalı Cezaevi’nde sabaha karşı asılarak şehit edildi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu