ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: ANTAKYA-ALTINÖZÜ BÖLÜNMÜŞ YOL PROJESİ’NİN BİRİNCİ ETABI 1 ARALIK’TA TAMAMLANIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antakya-Altınözü arasında yapılan 13,8 kilometrelik bölünmüş yol ile hızlı, konforlu ve güvenli yolculuk imkanının sağlanacağını belirtti ve yolun birinci etabının 1 Aralık’ta bitirilmesinin planlandığını duyurdu. Bakanlık, yolun ikinci etabını oluşturan Antakya-Enek arasındaki proje çalışmalarının ise devam ettiğinin altını çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da devam ettiği belirtildi. Antakya-Altınözü arasında iki aşamalı projenin sürdüğü ve 13,8 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol yapıldığı belirtildi. “Projenin 10,8 kilometresi tamamlandı” denilen açıklamada, kalan 3 kilometrelik kesimde çalışmaların hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, yolun ikinci etabını oluşturan Antakya-Enek arasındaki proje çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLANACAK

Birinci etaptaki çalışmaların tamamının 1 Aralık’ta tamamlanmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, “Hatay’ın Altınözü ilçesinin trafik yoğunluğunun artması ile tarımsal trafiğin de yoğun olduğu bölgede mevcut yolun; bölünmüş yol haline getirilmesi kararlaştırıldı. Böylece, can ve mal güvenliği artacak ve bölgedeki tarımsal potansiyelin ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Hatay bölgemizde yaptığımız diğer yol çalışmaları da devam edecek.” denildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu