UKOME TOPLU TAŞIMA ÜCRET TARİFELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) ocak ayı üst kurul toplantısı yapıldı.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında yapılan 2023 yılının ilk toplantısında 37’si gündem, 7’si ek gündem olmak üzere 44 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda özel halk otobüslerinin işletme hakkının ihale usulüyle verilmesi ile ilgili konu görüşüldü.

HBB Toplu Taşıma Şube Müdürü Barış Süner, il genelinde hizmet veren özel halk otobüslerinin işletme hakkının UKOME kararlarıyla olması gerektiği hakkında Sayıştay raporları olduğunu hatırlattı.

Metin Açık, konunun 1 ay süreyle alt komisyonda görüşülmesinin uygun olacağını belirtti ve ilgili gündem maddesi alt komisyona sevk edildi.

UKOME toplantısında toplu taşıma araçlarında uygulanan ücret tarifesi görüşüldü. Ücret tarifelerinde tüm dengeleri göz önünde bulundurduklarını belirten Açık, “Yeni yılda asgari ücret ve işçilik masrafları arttı. İstiyoruz ki vatandaşlarımız, esnafımız ve kooperatiflerimiz mağdur olmasın. Ücret tarifesini belirlerken tüm dengeleri gözetmek zorundayız” dedi.

KIRIKHAN’DA EÜTS BAŞLIYOR

Barış Süner, Kırıkhan’ın EÜTS dahil olacağını ifade etti. Kırıkhan’da kartlı binişlerin 7, nakit binişlerin 8 lira olarak belirlediklerini diğer ilçelerde ise şu anda uygulanan fiyatların sabit tutulmasını ön gördüklerini ifade etti. Konuşmaların ardından toplu taşıma ücretlerindeki fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmaması kurul üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda öne çıkan maddelerden biri de okul servis araçlarının işletmecisi, sürücüsü ve rehber personelinin adli sicil arşiv kayıtlarının talep edilmesi oldu.

AÇIK: ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Konuyla ilgili olarak çocukların güvenliğinin çok önemli olduğunu belirten Metin Açık, “Çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Cinsel taciz, uyuşturucu kullanımı gibi suçlara bulaşan şoför, rehber veya işletme sahiplerinin belgelerini ivedilikle iptal ederiz. Bu konuda asla taviz vermeyiz” diyerek konu hakkındaki hassasiyetlerini dile getirdi.

İl Trafik Müdürlüğü yetkilileri, konu hakkında çıkarılan yönetmelikte belirtilen suçları okudu. Kurul üyeleri eğitim-öğretim yılının devam etmesine rağmen konunun hassas olduğu noktasında görüş birliğine vardı ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu