UGADER’den Hataylı depremzedelere anne şefkati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
İstanbul’da faaliyet gösteren (UGADER) Uluslararası Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sevda Yılmaz Dünya Yardım Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Temel’i ziyaret etti.
UGADER Başkanı Sevda Yılmaz, depremle sarsılan Hataylı depremzede çocuklara anne şefkati vermek amacıyla Hatay’a geldiğini belirtti. Başkan Temel, UGADER Başkanı Yılmaz’a ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek depremzede vatandaşların en büyük ihtiyacının anne şefkati olduğunu kaydetti.
YILMAZ: AMACIMIZ İNSANLARIMIZA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRMEK
Ziyaret vesilesiyle açıklama yapan UGADER Başkanı Sevda Yılmaz; “UGADER, kimsesizlerin dostu, yardımcısı olma yolunda önemli bir köprü vazifesi görmektedir. Yine Kitabi Kerim’de şöyle buyrulmaktadır: “İyilik etmek ve fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın” (Maide:2) Yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha şahit oluyoruz. Walter Scott’un şöyle bir sözü var; “İnsanlar, birbirlerine yardımdan el çektikleri gün, insanlık yok olur, karşılıklı dayanışma olmazsa toplumlar olmaz.” Bu vesileyle depremin kırdığı gönülleri onarmaya, çocuklarımızın saçlarını anne şefkatiyle okşamaya geldik. Bugün Hatay’da bizlere mihmandarlık yapan Dünya Yardım Derneği Genel Başkanı sayın Ömer Faruk Temel’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
TEMEL: SEVDA YILMAZ BAŞKANIMIZIN ZİYARETİ BİZİ MUTLU ETTİ
Depremin ilk gününden bu yana hayır faaliyetlerinde bir önceki gün ile yarışma prensibi ile onbinlerce vatandaşa yardım eli uzatan Dünya Yardım Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Temel, gerçekleşen anlamlı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti. Başkan Temel açıklamasında, “Hatay’ımızda öksüz kalan, yetim kalan, eşini, ailesini kaybeden binlerce vatandaşımız var. Onların yanında olduğunu belirtmek amacıyla İstanbul’dan Hatay’ımıza gelen (UGADER) Uluslararası Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sevda Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yardıma muhtaç binlerce insana ulaşmak amacıyla yaptığımız çalışmalara destek olarak bizleri memnun etmiştir. Bu vesileyle bir kez daha hayırseverlere çağrıda bulunuyor, Hatay’ı unutmamalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Temel, kurulumunda büyük çabaları olduğu çadırkentte yaşayan depremzedeleri (UGADER) Uluslararası Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sevda Yılmaz ile birlikte gezerek Yılmaz’ı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi. Başkan Yılmaz, beraberinde getirdiği hediyeleri depremzede çocuklara hediye etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu