TRANSFER,TRANSFER,TRANSFER!!! Kasımpaşa 3 – Atakaş Hatayspor 1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Atakaş Hatayspor ikinci yarının ilk maçında ligde alt sıralardan kurtulma mücadelelesi veren Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olarak ikinci devre maçlarına kötü bir başlangıç yapmış oldu. Aslında maçla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. maça o kadar düşük bir motivasyonla başladık ki ilk 6 dakikada gelen 2 şut gol oldu. Son haftalarda çeşitli sebeplerden dolayı ideal kadromuz ile maçlara çıkamıyorduk. Bugün gerek Afrika kupası maçları gerekse cezalı oyuncularımzdan ötürü farklı bir kadro ile sahaya çıktık. Açıkçası kadrolar açıklanınca hepimiz için sürpriz oldu. Bende maç önü yazımda savunmada Fatih-Burak ikilisi, Ortasahada ise Onur, Muhammed ve Sackey üçlüsü, sağ bekte ise sezon başından beri o bölgede oynayan Kamil Ahmet ile başlayaçağımızı tahmin ediyordum. Kaldı ki Hocanın elindeki oyunculara baktığımızda bundan daha iyi bir 11 çıkmazdı. Ama maça Ömer hoca farklı oyuncu tercihleri ile başladık. Bu tercih bize pahalıya mal oldu diyebiliriz. Falette, Sadık, Sackey, Saint Louis, Kamara tercihinin çok yanlış olduğunu daha ilk dakikalarda gördük. Rakip bizim dirençsiz ve üretken olmaktan uzak Orta sahada biraz baskılı oynayınca çok kolay poziyon verdik. Henüz 2. dakikada sol kanattan hızlı gelişen atakta ne sol bekikimiz, ne stoperlerimiz ne de kalecimiz hiç bir şey yapmayarak adeta gelin bize gol atın dedik. Rakipte bu ikramı çevirmeyerek adeta maça 1-0 önde başladı. Daha bu golün şokunu atlatamadan çıkarken kaptırdığımız top sonucunda 6. dakikada 2-0 geriye düştük. Öyle kötü bir orta saha ve savunma hattımız vardı ki sahada maçı korkarak izledik. Hatta yine fark mı olacak diye korkmaya başladık. Neyse ki ilk yarı fark açılmadan bitti.
2.yarı Ömer hoca yanlıştan dönüp Onur, Kamil ve Mehdi’yi oyuna alınca maçı dengeledik ama iş işten çoktan geçmişti. 75. dakikada Onur’dan gelen gol bizi umutlandırdı ama maçı çevirmeye yetmedi. Zaten o dakikadan sonra çevirmekte kolay değildi ve böykelikle deplasmandan elimiz boş dönmek zorunda kaldık.
Takım son 8 maçtır istediğimiz futbolu oynayamıyor. O bildiğimiz Atakaş Hataysporu sahada göremez olduk. Bizim bildiğimiz A.Hatayspor oyunu 3. bölgede oynayan, rakip stoperlere sürekli baskı yaparak geriden organize çıkmasına izin vermeyen, kaptığımız toplarla hızlı hücumlara çıkan, zor poziyon veren ve sahada ne yaptığını bilen bir takımdı. Gel gelelim bu takım sahada yok artık. Bugünde bunu göremedik. Bunda Dar kadronun sıkıntısı olduğu kadar zaman zaman Ömer hocanın yanlış tercihlerinin de olduğunu söylemek isterim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki en kötü günde bile Ömer hocaya destek veren biriyim. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğim. Çünkü Ömer hoca 1.5 sezondur zor işler çıkardı. Elindeki kadrodan en iyi şekilde verim almasını bildi. Ama son zamanlarda hocada formsuz. Mesela bugün tamam belki eksiklerimiz var ama senin elinde Onur, Burak, Mehdi ve Kamil gibi oyuncuların varsa sahaya bu oyuncular çıkman gerekiyor. Özellikle Burak ve Onur gibi ligin iyi oyuncuları arasında gösterilen isimleri nasıl ilk 11′ de düşünmedi doğrusu şaşırdım. Açıkçası son haftalarda Ömer hocanın tercihlerini anlamakta güçlük çekiyorum. İşte bugün 2. yarı bu oyuncular ile başlayınca maçı dengeledik hatta üstün oynadık. Zaten Kasımpaşa òyle aman aman bir futbol oynamadı bugün. Tamamen yanlış kadro tercihi yüzünden yenildik.
Neyse diyelim artık ama bu takıma doğru TRANSFER yapılmazsa işimiz zor. Tamam ideal kadromuz iyi ama futbolda sakatlık, cezalar formsuzluk gibi etkenleri de hesaplamak lazım. Tabi bu kadro planlamasını sene başında yapmak gerekir. Ne olursa olsun alternatifli kadro oluşturulmalıydı. Gelinen noktada dar ve yetersiz kadronun sıkıntısını fazlasıyla hissediyoruz. Yedekte bekleyen oyuncular kendilerinin bir türlü geliştiremedi. Takımın önemli isimleri olmayınca maalesef tüm düzenimiz bozuluyor. Bana göre Kamara, Falette, Muhammed, Saint Louis, Bülent Cevahir Süper ligin oyuncuları değil. Özellikle Ömer hoca son haftalarda Burak yerine Falette’de ısrar etmesini de bir türlü çözemedim.
Ligin devamında korkulu rüya görmek istemiyorsak mutlaka ama mutlaka nokta TRANSFER yapmalıyız. Öyle ya tutarsa anlayışı ile değil. Mesela Ruben Riberio ve ya Diouf olmadığında rahatlıkla sahaya süreceğimiz oyuncular alınmalı. Tabi böyle oyuncuları devre arasında bulabilrmiyiz bilmiyorum. İnşallah yönetim fırsat transfer anlayışı ile hareket etmez yoksa uzun lig maratonunda işimiz çok kolay olmaz.
Haftaya zorlu Galatasaray maçında tekrar çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Tribün kısıtlamasının olmadığı maçta stadyumuda doldurmak için taraftarrımıza da bugünden çağrı yapıyorum. Taraftarın desteğiyle takımımızı tekrar ayağa kaldıralım.
Herkese sağlıklı bir hafta dilerim.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu