TONGSİR: TSYD ANADOLU İLE DAHA DA GÜÇLÜ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye’nin en etkin spor medyasını içinde barındıran Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), İl Temsilciler toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, en etkili meslek örgütü olabilmeyi hedeflediklerini belirtirken, TSYD’nin Anadolu ile daha da güçlü bir hale geldiğini söyledi.

14-16 Aralık tarihleri arasında TSYD’nin Levent’teki Sosyal Tesislerinde yer alan Hall Salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısına; Türkiye’nin dört bir yanından 72 İlin temsilcileri katıldı. Toplantı öncesinde il temsilcilerine TSYD’nin sosyal tesislerini gezdiren Genel Başkanı Oğuz Tongsir, daha sonra Akreditasyon ve Organizasyon Müdürü Birgül Pullukçu ile Anadolu’daki il temsilcilerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik değerlendirme ve ortak akıl çalışmasına başkanlık etti.

Spor gazeteciliğinde ülkemizde iz bırakanların oluşturulan müze ile saygıyla anılmasını sağladığını belirten TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, göreve geldiklerinden bu yana ayrıştırıcı değil, kucaklayıcı bir yönetim anlayışı sergilediklerini ifade ederek, Anadolu’daki spor gazeteciliğinin zorluklarına da değindi.

En etkili meslek örgütü olmayı hedeflediklerini de konuşmasında belirten Tongsir,  “TSYD, Anadolu ile daha da güçlendi. Bu buluşmada çıkan tablo, birlik ve beraberliğin de bir göstergesidir. Üstlendiğiniz görevi hakkıyla yapıp, bütün zorlukları göğüsleyen siz Anadolu’daki temsilcilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizler meslektaşlarınızın işini kolaylaştıran önemli bir sorumluluğu ve görevi başarıyla yerine getiriyorsunuz. Emeklerinize sağlık, iyi ki varsınız. Düzenlediğimiz toplantı, birliğimiz ve beraberliğimiz açısından önemli. Bizler, derneğimizin marka değerini artırmak ve üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunmak için burdayız. Gerek yönetim kurulu üyelerimiz gerekse çalışanlarımızın ekip ruhuyla çalışması sonucunda önemli başarılar elde ettik. Emeği geçenlere huzurunuzda teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılına hazırlandığı bir dönemde, TSYD’nin de 60. Kuruluş yılına hazırlandığına değinen Tongsir, “Herkesi kucaklayan derneğimiz, adına yakışır organizasyonlarla adını duyurdu, duyurmaya da devam edecek. Bölgesel yarışmalarda TSYD’nin adını kullanmanızdan mutluyuz. Biz yapacağınız her etkinlikte yanınızdayız. Destek vermeye de hazırız” ifadesini kullandı.

Daha çok yeni yapılan statlardaki internet sorunundan yakınan il temsilcileri, spor paydaşlarıyla yapılacak işbirliğinin sorunların çözümünde etkin rol oynacağını ifade etti.

Toplantı sonunda gazetecilik başta olmak üzere, Spor basının etik değerlerinin korunup geliştirilmesi, camianın bilinçlendirilerek uluslararası rekabette öncülük etmesi fikri ağırlıklı olarak kabul gördü.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu