TGC Basın Müzesi Sergileri 24 Kasım’a kadar devam ediyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cumhuriyet’in 100.Kuruluş yıl dönümü nedeniyle TGC Basın Müzesi’nde iki sergi düzenledi. Sergiye TGC Yönetim Kurulu üyeleri, TGC üyeleri ve sanatçılar katıldı. Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi -2 (#Eyözgürlük) ile Bakırköy Belediyesi ile birlikte düzenlenen Ulusal ve Yerel Basında Cumhuriyet Bayramı Sergisi 26 Ekim 2023 Perşembe günü gazeteciler ve sanatseverlerle buluştu. Sergiler 24 Kasım 2023 tarihine kadar TGC Basın Müzesi’nde ziyaret edilebilir.
Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi’nde sanatçıların resim, seramik, heykel ve kolajdan oluşan eserleri sergileniyor. Küratörlüğünü Fatma Batukan Belge’nin üstlendiği sergi Murat Erdin, Aybeniz Ece Uçan, Cihan Oğuz, Erol Aktı, Esin Yolçınar ve Öznur Oğraş Çolak’tan oluşan TGC Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlendi.
Sergi de Coşkun Sami, Deniz Turan, Didem Medine İnci Aydın, Ebru Zarakolu, Ekrem Kahraman, Elhan Ergin, Emine Şenses, Ercan Akyol, Ercan Ayçiçek, Fatma Batukan Belge, Günay Atalayer, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Gürsel Bektaş, Hicabi Demirci, Huri Aykut Ülker, İnsel İnal, Maryam Salahi, Mehdi Reyhani, Mehmet Aksoy, Musa Kart, Nihal Gündüz, Nihal Sarıoğlu, Öznur Oğraş Çolak, Perincan Yalnızcık, Pınar Güzelgün Hangün, Sema Çulam, Tan Oral, Turhan Selçuk, Tülin Onat, Yonca Saraçoğlu, Zehra Çobanlı, Zeynep Soref ve Zuhal Bilginalp’in eserleri yer aldı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Bakırköy Belediyesi ile birlikte hazırladığı Ulusal ve Yerel Basında Cumhuriyet Bayramı Sergisi’nde Basın Müzesi ve Bakırköy Belediyesi Sanat Danışmanı A. İlhan Gülek’in arşivinden yararlanıldı. Sergide son 100 yılda Ulusal ve Yerel Basında yayınlanan gazetelerin Cumhuriyet Bayramı günü birinci sayfaları yer alıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu