TAYVAN’LI DAHİ ÇOCUKLAR GELECEĞİN UMUT TOHUMLARI.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi. Hatay’dan uzak doğuya gönül köprüsü kurmuş durumda. 15 saatlik uçak yolculuğunu 15 dakika gibi kolay ve
Gönüllülerin sevgi dolu bir yolculuğuyla Tayvanlı gençlerin Türkiye sınırında bulunan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan kendilerinin kurmuş olduğu Merkezde harikalar yaratıyorlar.
Bu konuyla ilgili bize bilgi veren Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü. PR.DR.CHİU CHEN YU :“Fengjia Üniversitesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı başvuru Balık ve sebze simbiyotik çiftliği ve doğa sınıfı inşa staj programı” sıkı bir seçimden sonra bu özel staja katılmak üzere seçilen Fengjia Üniversitesi’nden bir grup seçkin gönüllü, Tayvan-Reyhanle Dünya Vatandaşlık Merkezi rehberliğinde, Türkiye-Suriye sınırındaki Reyhanle ilçesinde , mülteciler, depremzedeler, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere yerel toplumdaki çeşitli gruplara yardım etmek, ve gelecek yaşamlarında nsan kaderinin nasıl farklı şartlarda değiştiğini görmek. Coğrafya bazen kaderindir ruhunun dışında bu heyecan verici hayat yolculuğuna şahit oldular. Hatay’da bulundukları süreçde ortadoğu disipliniyle labaratuvarda. Projelerini hayata geçirirken. Mesleklerinin önem derecesine görede depremde zarar gören şehri adım adım gezerek raporlar tutmayı ihmal etmediler.
Daha yolun başında olmalarına rağmen hayata dair bütün plan ve Projeleri hazır. Okul bitimi staj ve işleri hazır. Onlara sadece çalışıp hem kendilerini hemde yaşadıkları ülkelerini kalkındırmayı amaçlayan bir yaşam kalitesi mevcut.
Fengjia Üniversitesi gönüllüleri, Tayvan Merkezindeki hizmetlerini tamamladıktan sonra, öğretmenlerle birlikte eğitim radyo istasyonuna detaylı bir röportaj için Tayvan’a geri döndüler programa katılımlarını ve kişisel gelişimlerini paylaşıyorlar. Bu röportaj, daha fazla insanın bu özel programdan haberdar olmasını ve daha fazla insanın katılmasına ilham olmasını umuyor.
Bu gönüllü grubun bu deneyimle ilgili duyguları heyacanla doludur. Hatay Reyhanlı Tayvan’ın hattı kurarak insanların kalbindeki umudun büyüterek hayatın yeniden yorumlanmasından bahsediyorlar. Bu deneyimler, bu alana katkılarını ve duygusal bağlılıklarını tam olarak yansıtıyor. Bu yaşadıkları tecrübe deneyim ve anıların bir ömür boyunca onlarla hayatında önemli bir yer tutacaktır. Daha bu yaşda başkalarına yardım etme konusunda öğrendikleri önemli dersleri paylaşırlarken . Daha büyümüş daha olgunlaşmış insanlar gibi tutum izlemeye başladılar. Bu sadece bir staj proğramı değil
İnsan olmanın gereği sadece yardım getirmekle olmaz , aynı zamanda derin dostluklar ve kültürler arası bağlantılar da kurar. Gönüllüler gelecekte Hatay şehrinin gelişimini desteklemeye devam etmeyi ve Türkiye ile Tayvan arasındaki dostluğu güçlendirmeyi planlıyor. Tayvan’a geri götürdükleri sadece sevgi ve merhamettir.. ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşılan duyguyu daha fazla insanla paylaşarak benzer insani işlerde bulunmaları için onlara ilham vermektir.
Tayvan Merkezi, insan kaderinin topluluğuna özverili bağlılığı ve bağlılığı bize her zaman ilham verecek olan bu seçkin gönüllülere yürekten teşekkür ediyor Onlar Tayvan’ın kalbinin gururu ve çabaları Hatay’ın sürdürülebilir evleri yeniden inşa etmelerine ve dünyaya daha fazla umut getirmelerine yardımcı olacak.
Bunun gibi özel program ve gönüllüler çalışması sürdürmeyi düşünüyoruz. umarım daha fazla insana benzer insani işlerde bulunmaları ve dünyanın daha iyisi için çalışmaları için ilham verecek çalışmalara imza atarız. Bize gelip bizimle bu çalışmayı yapan bütün Tayvanlı kardeşlerime teşekkür ederim.” Dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu