TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE KIRMIZI BURUNLU PALYOÇALAR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezinde Çocuklar ciddi Aktivitelerle zaman geçiriyor. Deprem döneminde Hatay’ın Farklı ilçelerinde çocuklara morel. Olmak için Ülkemizi ziyaret eden RED NOSES Clowndoctors, 1994’ten bu yana neşeye ihtiyacı olan insanlara mizah ve kahkaha getiren, kar amacı gütmeyen bu kuruluş, yine Ülkemizi ziyaret ederek, Çocuklara Geniş yelpazedeki palyaçoları Dansları ve şarkılarıyla aynı dili bilmedikleri halde sevgi diliyle çocuklara mutlluluk dağıtmaya devam ediyorlar. Türkiye ziyaretleri esnasında Hatay ziyaretletinde Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezinde çocukların katılımıyla şenlik havasında gösteriler yapıldı. Suriye’li ve Türk Çocuklarının yoğun ilgi gösterdikleri Red nose yetkilileri bu yoğun ilgiden oldukça memnun kaldılar. Red nose yetkililerinin vermiş olduğu demeçde,

“ Genellikle sirklerin kapsamı içinde düşündü­ğümüz palyaçolar, sirklerin ortaya çıktığı 18. yüzyıldan yüzlerce yıl önce de vardı. Eski Yunan’da saçlarını kazıtan, kabarık olması için içi doldurulmuş giysiler giyen palyaçolar fars ve pantomimlerde ikincil rollerde görü­lür, asıl oyuncuların hareketlerini taklit eder­lerdi. Roma’daki pantomim­lerde palyaço sivri külahı ve rengârenk yamalı gömleğiyle öbür oyuncuların alay ve küçüm­semesine hedef olurdu.
Eskiçağda saraylara, hükümdarları eğlen­dirmek ve güldürmek için köle pazarlarından güldürme yeteneğine sahip, zeki ve hünerli kişiler satın alınırdı. Başkalarını güldürmeyi meslek edinen gerçek anlamda palyaçolar ancak ortaçağın sonlarında ortaya çıktı. 16. yüzyılın başlarına gelindiğinde, daha sonraki yüzyıllarda kuşaktan kuşağa geçecek ilginç palyaço tipleri yaratılmıştır. Tuhaf olan hiç bir zaman palyoçaların Üzerine bol gelen ce­keti, kulaklarına kadar inen şapkası, kırmalı geniş yakası ve kocaman ayakkabılarıyla bu palyaço tipi günümüzde de pek değişmedi. Bizler çok uzaklardan Savaş, Deprem doğal afetler yüzünden “ Neşelenmeyen . Sürekli moralleri bozuk. İnsanları bir nebzede olsun Güldürmek , hatta kahkaha atmalarını eğlenmelerini istediğimiz İşte bunun için size geldik… ülkenizi ziyarete geldik Dediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu