TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİNİ KURMAYA HAZIRLANIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Bulunan Tayvan Kültür Merkezinin Projeleri hız kesmiyor. Tayvan Kültür Merkezi kurulumunu gerçekleştiren Tayvandan Esinlenerek Güneş Enerjisi Teknolojisini Tayvan Kültür Merkezinde Kullanma çalışmalarını başlatmıştır. Tayvan Hükümetinin. Lojistik destek verdiği ürünlerin yapım aşamaları Ve lojistik malzemeler Merkeze ulaştırılmış. Bununla ilgili Teknik çalışma projeleri hayata geçirmek için Bürokratik işlemlerin çalışmaları yapılmaktadır.
Coğrafyanın ve iklimin oldukça zorlu olduğu Büyük Okyanus’ta yer alan küçük bir ada ülkesi Tayvan. Özellikle tarım arazilerine kurulan güneş enerjisi santralleri, yenilenebilir enerji hareketine hız kazandıran ülkedeki sorunlu konuların başında geliyor. Daha çok kamu binalarında kullanılan çatı tipi güneş enerjisi santralleri ise mesken sahipleri için henüz yaygınlaşmış durumda değil. Karasal alanların az olduğu, tarım ve mekansal kullanım için sınırlı alana sahip Tayvan’da, özellikle yüzer güneş enerji santralleri tercih ediliyor. Geliştirdiği teknolojiler ile dünyaya adını duyuran bu küçük ülke, tarihsel mücadelesini bu defa yenilenebilir enerji sektörü üzerinden emin adımlarla sürdürüyor. Tayvan Kültür merkezi Koordinatörü PR.DR CHIU CHEN YU

“2022 Aralık ayında Tayvan’ın başkenti Taipei’de gerçekleştirilen Taywan gezimiz esnasında Merkezde bulunan yöneticilerimizle, Energy kapsamında, geliştirdiği teknolojiler ile tüm dünyada ün kazanan Tayvanlı enerji firmalarının yetkililetiyle görüşmeler sağlandı. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen enerji sektörü temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları ile buluştuk. Elektrik ekipmanlarından, en güncel güneş enerjisi teknolojilerine, şarj ve depolama teknolojilerinden akıllı enerji sistemlerine kadar, ileri düzeyde pek çok teknoloji ve politik uygulama ile Tayvan’da tanııştırmak mümkün oldu.
Enerji üretimi için neredeyse sıfır doğal kaynağa sahip olan Tayvan, ithal enerji kaynaklarına son derece bağımlı durumda. Bununla birlikte, Tayvan’ın enerji sorunlarına ilişkin halkın bilinçlendirilmesi, son yıllarda yaz mevsiminde artan elektrik maliyetleri ile hızla artmış durumda. 2011 yılında Japonya’da gerçekleşen Fukushima nükleer felaketinin ardından, halkın kayda değer bir kısmı nükleer enerjiye karşı yenilenebilir enerjiye dayalı gücün geliştirilmesi yönünde destek sundu.
üreticilerinin (IPP’ler) yatırım yapmasına izin verildi. Ancak, Tayvan elektrik sektörünün merkezi otoritesi olarak hala Enerji Bürosu (BOE) yönetimi altındaki Ekonomik İlişkiler Bakanlığı (MOEA) faaliyet gösteriyor. 2017 yılında ülkedeki Elektrik Yasasının değiştirilmesi ile birlikte, elektrik piyasası düzenlemeleri, işletme lisanslarının verilmesi ve arz-talep planlamaları için bir düzenleme otoritesi tayin edilmesine karar verildi. Şu anda, MOEA, düzenleyici otoritenin sorumluluklarını yerine getirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Tayvan’da yenilenebilir enerji politikaları ve bunların uygulanması, diğer bazı kanun koyucuların da
Taiwan Power Company (TPC) devlete ait bir girişim olarak Tayvan’da enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve satışlarından sorumlu olan tek şirket olarak faaliyet gösteriyor. Elektrik Yasası’nın 2017’de değiştirilmesi, TPC’nin 2023 yılına kadar elektrik üretim, dağıtım ve satış departmanlarının iki ayrı şirkete bölünmesini öngörüyor. Şu anda, Tayvan’daki özel enerji üreticisi işletmelerin 9 tanesi fosil yakıtlara dayanırken 3’ü hidroelektrik, 12’si güneş ve 14’ü rüzgar enerjisi, şeklinde bir dağılım söz konusu. Fosil yakıt bazlı işletmeler en fazla üretimi sağlarken şebeke ölçekli elektrik satışları için TPC hala tek elektrik perakende satış işletmesi konumunda yer alıyor. Yenilenebilir enerji bazlı enerji satışlarının tamamı ise yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten işletmeler tarafından yapılıyor.
Biz bu teknolojinin bir kısmını da Merkezimizde değerlendirmek istedik. Bu konuda bize destek olan destekçilerimize Teşekkür ederiz “dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu