Tam Bir Enerji Deposu :” Çakşır Balı “

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Latince ismi Ferula olan ve bölgemizde daha çok Kel Dağı taraflarında yetişen Çakşır Otu’nun faydalarını bilmeyenimiz yoktur. İşte böylesine faydalı bir bitkinin ilkbahar mevsiminde açtığı çiçeklerden üretilen şifa kaynağı Çakşır Balı bugünkü konumuz.Kovanlarını 3.aydan itibaren Kel dağı eteklerine götüren ve Ağustos ayı sonlarında bal elde edilen zahmetli bir serüvenin ürünü Çakşır Balı..
Besleyici değeri oldukça yüksek olan çakşır balı bağışıklık sistemini destekleyici özelliğindedir.Aynı zamanda içerisinde bulunan fito östrojenik maddeden dolayı afrodizyak etkisi oluşturur.

Geçtiğimiz aylarda yaptığımız haberde klasik bala ilave olarak Limon-Narenciye Çiçeği Balı,Annep Çiçeği Balı,Çörek Otu Çiçeği Balı,Püren Çiçeği Balı,Meşe-Çam Çiçeği Balı,Kestane ve Ihlamur Çiçeği Balını haber yaptığımız sektörün istikrarlı firması Antiochia Honey Bal bu kez de Çakşır Balı ile konuk oldu sayfamıza.

Bölgede Çakşır Balını tek üreten firma olduklarının altını çizerek sözlerine başlayan Antiochia Honey İşletmecisi Mehmet Başdemir yaptığı açıklamasında:” İnsan hayatında önemli yeri olan Bal içerdiği mineraller bakımından oldukça faydalı bir besin. Bu mucizevi besinin faydalı olabilmesi için yüzde yüz doğal olması şart. Bizde konusunda uzman ekip arkadaşlarımız ile birlikte en doğal ve leziz balı üretmek adına var gücümüz ile çalışmaktayız. Çakşır Balından bahsedecek olursak bu mucizevi balı Kel Dağı eteklerine kurduğumuz kovanlarımızda üretmekteyiz. Mart ayında başlayan Çakşır Balı serüvenimiz Ağustos’un son haftası ve Eylül ayının ilk haftasında balı elde etmemiz ile son bulmaktadır.Çakşır Otunun faydaları herkes tarafından bilinmektedir. En bilindik faydası olan afrodizyak etkisinin yanı sıra Eklem ve kas ağrılarına iyi gelmesi ,toksinlerin atılması, Sinir sistemini sağlıklı çalıştırması,Kış hastalıklarına iyi gelmesi ve enerji vermesini faydalarından bir kaçı olarak sayabiliriz.İşte böylesine faydalı bir bitkinin çiçeğinden elde edilen bal da aynı biçimde bu faydaları sağlamaktadır.Çakşır balımızı ve diğer ballarımızı yakından görmek üzere herkesi Uzun Çarşıdaki işyerimize vekliyoruz.
Antiochia Honey olarak Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından üretim izin belgemiz bulunmaktadır. Aynı zamanda arıların peteğine dışarıdan herhangi bir müdahale edilmeksizin yaptığı kara kovan balımızın yanında yapay balmumu kara kovan ballarımız da mevcuttur.”dedi.
Uzun Çarşı Terziler Sokak No:4 Gökhan Döner bitişiğinde faaliyet gösteren Antiochia Honey’in iletişim numarası 0 535 037 82 20

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu