Şumra’nın hamur ile müthiş birleşimi :”Antakya Külçesi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kısa adı UNESCO olan “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen Şehrimizin damak çatlatan lezzetlerinden biridir Külçe.. Hemen hemen her evde çok pratik bir biçimde yapılabilen ama mutlaka çarşı fırınında pişirilen bu eşsiz lezzet Şumra’nın hamur ile müthiş uyumu olarak biliniyor. Bir dönem çocuklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Külçe Z kuşağının da beğendiği enfes bir börek. Antakya mutfağının leziz yemekleri arasında sofralarda kendine muhakkak yer bulan Külçe, tek başına tüketildiği gibi çorbaların yanında ,Soğuk mezeler ile birlikte veya beş çayı buluşmalarında tavşan kanı çayların yanında büyük bir keyifle yenilebiliyor. Ha bu arada şehir dışında okuyan öğrenciler için hazırlanan kolilerde de her daim kendine yer buluyor Külçe..

Ağızda muhteşem bir tat bırakan ve bayatlamadan uzun süre saklanabilme özelliğindeki Külçeyi son dönemde hemen her yerde bulabiliyorsunuz. İşte o yerlerden bir tanesi Akıncılar Fırını.. Antakya Simidinin lezzeti ile herkes tarafından bilinen Antakya’nın en eski fırınlarından olan Akıncılar Fırını son dönemde dumanı üstünde tüten Külçeleri ile dikkat çekmeye başladı.

Hamarat Antakya hanımlarının gönderdikleri Külçe tepsilerini hergün pişiren Akıncılar Fırınının genç işletmecileri gelen talepler doğrultusunda müşterilerine Külçe lezzetini sunmaya başladıklarını söyleyerek başladıkları açıklamalarında:” Külçe yapımı çok kolay lezzeti uzun süre damaklarda kalan bir lezzet. Bu muhteşem lezzeti Antakya’lı tüm hanımlar en leziz halleri ile hazırlarlar. Bizde bu muhteşem lezzeti pişirmek düşer. Antakya simidimizin lezzeti uzun yıllardır herkes tarafından bilinir. Simit almaya gelen müşterilerimizin talepleri doğrultusunda başladığımız Külçemiz kısa sürede yoğun ilgi görerek bizleri daha fazlasını yapmak adına motive etmiştir. Bizim külçelerimizin boyutu normalin biraz üzerindedir. Sabahları kahvaltı sofralarına simit alanlar muhakkak külçede almaktadırlar. Külçemiz alanında deneyimli ekip arkadaşlarımız tarafından en kaliteli malzemelerden ve hijyenik bir biçimde hazırlanmaktadır. Müşterilerimizden almış olduğumuz olumlu dönüşler ne denli başarılı olduğumuzu bizler göstermektedir. Ağızda muhteşem bir tat bırakan Külçe lezzetimiz için herkesi fırınımız bekliyoruz. ”dediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu