Sosyal Hizmet Merkezleri’nin açılış töreni gerçekleştirildi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın telekonferans ile katılım sağladığı, Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerimizde yapımları tamamlanan Sosyal Hizmet Merkezleri’nin açılışı, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve ilgili kurum temsilcileri tarafından gerçekleştirildi.

Defne ilçesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın telekonferans ile katılım sağladığı, açılış törenine Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Defne Kaymakamı Kadir Okatan, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

HATAY’DA, 3 TANE SOSYAL HİZMET MERKEZİ HİZMETE GİRECEK

Beraberindeki heyet ile birlikte Defne ilçemizde hizmete giren Sosyal Hizmet Merkezini gezen Vali Doğan, akabinde bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Doğan, konuşmasında “Sayın Bakanım başta zat-ı aliniz olmak üzere hazirunu saygıyla selamlıyorum. Defne Sosyal Hizmet Merkezinin açılışı için bugün burada toplandık. Arsuz ve Samandağ ilçelerimizde de Kaymakam arkadaşlarımız hazır bulunuyorlar. Sayın Bakanım öncelikle şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Hatay’da, 3 tane Sosyal Hizmet Merkezi hizmete girecek. Bu vesileyle toplumun temeli olan aileye, çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize buradan hizmet edeceğiz. Ben tekrar hem zat-ı alinize, bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Sosyal Hizmet Merkezlerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“16 SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇTIK”

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” vizyonu ve güçlü liderliğiyle vatandaşların hizmetlere erişimini kolaylaştırmak için farklı ihtiyaçlara göre şekillenen yeni projeleri birer birer hayata geçirdiklerini anlattı.

Avrupa Birliği delegasyonu işbirliğinde “Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı” kapsamında Türk vatandaşları, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma statüsündeki kişilerin sosyal hizmetlere erişimini artırmayı hedefleyen Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi’nin (SOHEP) de bu vizyonun ve liderliğin bir örneği olduğunu dile getiren Yanık, bu proje kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yanık, sosyal hizmetlere erişiminin artırılmasının amaçlandığı bu proje kapsamında, koruma altındaki bireylerin yanı sıra çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların da nitelikli hizmetlere erişebilmesi için sosyal hizmet merkezleri açtıklarını vurguladı.

Hatay, İzmir, Mersin, Antalya, Adana, Balıkesir, Düzce, İstanbul, Kırıkkale, Osmaniye ve Aydın’da toplam 16 sosyal hizmet merkezi açtıklarını aktaran Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü: ” Bugün burada SOHEP kapsamında Adana’da 1, Hatay Sarıçam, Defne ve Tarsus’ta 3 olmak üzere 4 Sosyal Hizmet Merkezimizin açılışını yapacağız. Bu merkezlerimizde vatandaşlarımızın uluslararası ve geçici koruma statüsündeki bireylerin sosyal hizmetlere erişimi önündeki engelleri inşallah kaldıracağız. Hedeflerimizin gerçekleştirilmesi doğrultusunda proje ekibimiz gayretle, azimle çalışmalarını sürdürüyorlar. Projedeki her gelişmeyle vatandaşlarımıza ve aynı zamanda uluslararası ve geçici koruma altındaki bireylere yeni hizmetler sunmaya devam ediyoruz.

Sosyal Hizmet Merkezleri çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerle ailelerine yönelik olarak bakanlığımızın mevzuatı çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirilip, gerekli incelemelerin gerçekleştirildiği ve uygun görülen hizmet modellerinin uygulandığı birimlerdir. Aslında Sosyal Hizmet Merkezleri bizim bakanlığımızın çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar gibi ana hizmet başlıklarını sevk ve idare eden koordine eden çok önemli hizmet birimlerimiz. Bu birimlerle yaşam biçimlerinde izlenen farklılaşmanın azaltılması, hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün oluşturduğu sorunlarla baş edebilme, bireylerin katılımcı, üretken ve kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerinin yürütülmesini sağlıyoruz.”

Konuşmaların ardından canlı bağlantıyla Adana’nın Sarıçam ilçesi ile Hatay’ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerindeki sosyal hizmet merkezlerinin açılışı gerçekleştirildi. Tören Vali Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu