SOROPTİMİSTLERDEN “EĞİT DONAT FIRSAT YARAT PROJESİ” İLE KADINLARA İSTİHDAM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
TÜRKİYE SOROPTİMİST KULÜPLERİ FEDERASYONU “EĞİT DONAT FIRSAT YARAT PROJESİ” kapsamında Hatay’ın Pilot Bölge seçildiği ve Antakya Soroptimist Kulübü ve TSKF Ekonomik Güçlendirme Grubu üyesi, Teofarm Atölye’nin kurucusu  Elif OVALI tarafından yürütülen ve 18 Temmuz’da başlayıp 19 Ağustos’ta sona eren Ön Muhasebe  Kursu sertifika ve kapanış törenini gerçekleştirdi. TÜRKİYE SOROPTİMİST KULÜPLERİ FEDERASYONU, ANTAKYA SOROPTİMİST KULÜBÜ, ANTAKYA TİCARET ve SANAYİ ODASI ve TEOFARM ATÖLYE işbirliği ile gerçekleştirilen ÖN MUHASEBE KURSU  çalışmaları kapsamında; başvuru yapan adaylar arasından uygun olan 10 adayın seçimi tamamlandı. Eğitim 18 TEMMUZ’da  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başladı. Hafta arası her gün ve Cumartesi günü olmak üzere haftada 20 ders saati ile tamamlanan eğitimin başlangıcında Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay ALTUNAY BAYRAKTAR ve Antakya Soroptimist Kulübü üyesi ve TEOFARM marka kurucusu Elif OVALI tarafından kursiyerlere Soroptimistliğin faaliyet ve amaçları tanıtıldı ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. Murat ALAŞ ve ofis elemanlarının desteğiyle önmuhasebe programlarının  bilgisayarlara kurulumu yapıldı. Tüm bilgi akışı, eğitimin kaydı ve kursa devam takibi ile dosyalar oluşturuldu.
TEOFARM ATÖLYE’de gençlerin iyi olma hali ile ilgili atölye takvimi oluşturuldu. Ayrıca Temmuz- Ağustos ayı boyunca tüm kursiyerler Teofarm’da tüm atölyelere ücretsiz olarak katılma olanağı buldu.
Kurs sırasındaki eğitimler Murat ALAŞ,  Elif OVALI, Duygu BABAT ve uzman kadro tarafından verildi. Koordinasyonunda Teofarm Atölye İş Geliştirme Uzmanı Begüm BİRVURAL görev aldı.
Ön Muhasebe Kursu’nu başarıyla tamamlayan 8 kursiyere sertifikaları verildi. Büyük başarıyla sonuçlanan kursun sonucunda hali hazırda 4 kursiyerin istihdamı gerçekleşti ve seçkin işyerlerinde iş sahibi oldular.
Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay ALTUNAY BAYRAKTAR:
“Federasyonumuz, bu güzel projesiyle SOROPTİMİSTLİĞİN 100. yılında 100 kadına istihdam sağlamayı amaçladı. Biz de ANTAKYA SOROPTİMİST KULÜBÜ olarak Hatay’ın pilot bölge seçilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Ön Muhasebe Kursu ile şimdiden 4 genç kadınımıza iş olanağı sağlandı. Çok kıymetli emekleri için başta değerli kızkardeşimiz ve TSKF Ekonomik Güçlendirme Grubu üyesi Elif OVALI ve TEOFARM ATÖLYE ailesi olmak üzere;  bizlere harika bir ortam sağlayan ANTAKYA TİCARET ve SANAYİ ODASI’na, dersleri vererek kursiyerlerimizle çok kıymetli bilgilerini paylaşan hocalarımız  Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat ALAŞ ve Duygu BABAT’a, organizasyondaki emekleri için Teofarm Atölye İş Geliştirme Uzmanı Begüm BİRVURAL’a çok teşekkür ediyoruz.
Antakya Soroptimist Kulübü olarak kadınlarımızın toplumdaki yerini yüceltmek ve iş sahasındaki varlıklarını arttırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu