SON YILLARDA DEĞERİ ANLAŞILDI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın Yayladağı ilçesi sınırlarında yer alan Karamağara koyu, mavi ile yeşili buluşturan doğası, manzarası ve deniziyle turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Hatay Yayladağı’nda bulunan Karamağara Koyu, mavi ile yeşili buluşturan doğası, manzarası ve deniziyle son yıllarda turistlerin ilgi odağı oldu.
Doğu Akdeniz’in başlangıç bölgesinde bulunan, kıvrımlı yollardan geçilerek ulaşılan ve konumu nedeniyle geçmişte korsanların saklanmak için kullandıkları söylenen koy, görenlerin beğenisini topluyor.

Samandağ ilçesinden tekne turlarıyla da ulaşılan, her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan bölge, serinlemek isteyenlerin yanı sıra akvaryumu andıran görüntüsüyle dalış tutkunları ve olta balıkçılarının da uğrak yeri haline geldi.
5-10 YIL ÖNCESİNE KADAR KİMSE BU BÖLGEYİ BİLMİYORDU
Bölge sakinleri, Karamağara’nın, 5-10 yıl öncesine kadar sadece burada yaşayanların bildiği bir yer olduğunu söylediler.
Bölgenin el değmemiş doğası ve tertemiz denizinin son yıllarda değerinin anlaşıldığını vurgulayan bölge sakinleri, “Bölgede benzeri bulunmayan, bir görenin tekrar geldiği Karamağara, son 2-3 yıldır hiç görmediği kadar ziyaretçiyi ağırlıyor. Altyapı hizmetleri bittiğinde buranın en gözde turizm noktalarından biri haline geleceğini umuyoruz. 5 yıl öncesine kadar sezonda çok az ziyaretçinin geldiği Karamağara’ya, geçtiğimiz yaz beklenenin üzerinde turistin geldiği biliniyor” diye konuştular.

ÖZELLİKLE DALIŞ TUTKUNLARININ İLGİSİNİ ÇEKİYOR
Koydaki tertemiz denizin dalış tutkunlarının da ilgisini çekmeye başladığı belirtilerek, “Ülkenin birçok noktasından dalış tutkunu sporcular ve deniz altı fotoğrafçıları bölgeye geliyor. Karayolu ve bazı alt yapı sorunları eksik. Bunlar giderildiğinde bölgenin parlayan yıldız olacağını düşünüyoruz” diye konuştular.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu