SİZ KÖTÜ DEĞİLSİNİZ, BİZ ÇOK İYİYİZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Yıllardır Türkiye’ de 3 büyütülmüş Takımların puan sıralamasında yukarılarda yer aldığını görürdük. Tabi yukarıda yer almaları gerek bütçe ve gerekse taraftar desteğiyle oluyordu. Bu desteğin dışında bu Takımların kollandığını, her yeilgi sonrası algı operasyonu ile Federasyonu ve hakemleri baskı altına aldıklarını hepimiz biliyoruz. Anadolu takımlarının yıllardır canı yandığını, göz göre göre hakkının yendiğini söylemeye gerek yok sanırım.
Son yıllarda ligimize baktığımızda Anadolu takımlarının üst sıralarda yer aldığını görüyoruz. Bu tesadüf mü? Kesinlikle değil. Artık makas kapandı. Anadolu takımlarının taraftarı uyandı ve takımlarına daha fazla sahip çıkmaya başladı. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla farkındalık daha da arttı. Her ne kadar uygulamada bazen sıkıntı olsada VAR sisteminin devreye girmesiyle 3 büyüklerin ayrıcalıkları azaldı .Geçmiş yıllarda Bursasporun şampiyonluğu Anadolu takımlarının kendine güvenmesi noktasında milad olmuştur.
Bu güne geldiğimizde puan sırlamasının üstlerinde alışılmışın aksine Anadolu takımlarını görüyoruz. Bu başarı tesadüf değil. Başarılı olmak için çok yüksek bütçelere gerek olmadığını , doğru hoca, doğru sistem, sisteme göre oyuncu seçimi ve doğru yapınlanma başarıyı getirdiğini bugün daha net bir şekilde görüyoruz. Bunun en güzel örneğini ATAKAŞ HATAYSPOR tüm Türkiye’ye gösteriyor. Baktığımız zaman bütçe – kadro noktasında ligin en mütevazi takımı olmasına rağmen , başarı anlamında ligin ikinci sırasında. Sezon başında bir kaç oyuncu dışında ismi duyulmamış, maliyeti düşük bir oyuncu grubuyla buralarda olmak doğru yapılanma ile açıklanır.
Takımın başında genç, dinamik, yeniliğe açık, futbolun doğrularını bilen, oyuncuya değil sisteme önem veren, elindeki kadrodan en iyi şekilde verim alan Türkiye’nin yeni nesil Teknik direktörlerinden Ömer Erdoğan var. Hatayspor onunla birlikte kendisinden bütçe olarak çok daha iyi olan takımlara fark atmış durumda. Sezon sonunda ne olur bilmem ama bu takım ilk üçün içinde olacağını düşünüyorum. Bunları konuşmak bile Atakaş Hatayspor ve Ömer hocanın ne kadar büyük bir iş yaptıklarının göstergesi.
Puan sıralamasına baktığımızda ilk 4’te Trabzonspor , Atakaş Hatayspor, Alanyaspor ve Konyaspor bulunuyor. Bu durum gösteriyor ki medyada konuşulduğu gibi 3 büyütülmüş Takımların kötü olduğundan dolayı değil, Başta Atakaş Hatayspor olmak üzere Anadolu takımlarının daha iyi olmasından kaynaklanıyor. Bu durumu tüm Türkiye’nin kabul etmesi gerekiyor. Artık düzen eski düzen değil. Anadolu takımları artık daha özgüvenli. Bu da 3 büyütülmüş takımları rahatsız ediyor . Bundan dolayı o Takımların yöneticileri her yenilgi sonrası bağırıp çağırıyor.

Yolun açık olsun Atakaş Hatayspor, Yolun açık olsun Anadolu takımları

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu