Sezonun İlk Kestanesi Pişti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bir kuşağın  geçmiş yıllarda odun sobası üzerinde pişen kestanelere özlemi hiç dinmezken bir çok evde doğal gaz kullanılması ile günümüzde bu özlem artık büyük bir çoğunluk için hissedilir bir durum haline geldi. Hal böyle olunca da Kestane tutkunları soluğu bu lezzetin merkezi haline gelen Vali Göbeğindeki seyyar satıcıların yanında alıyorlar.

Bu tezgahların arasında en eskilerden olan ve 34 yıldır aynı noktada kestane satan Abdullah Bayrak bu yılda sezonun ilk kestanesini pişirerek sezonu başlattı. Sonbahar mevsimine yavaş yavaş veda ederek kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde kış’ın habercisi Kestaneyi özleyenler sezonun ilk kestanesini yemek üzere Abdullah Usta’nın tezgahına akın ettiler. Yaz boyunca evinin  geçimini Fındık,Antep fıstığı,közde pişirdiği ve haşladığı  mısır satışından gerçekleştiren Abdullah Usta ,kestane konusunda da oldukça iddialı olduğunu  ifade ederek bu eşsiz lezzeti tatmak için herkesi tezgahına  beklediklerinin altını çizdi.

Kestaneyi özlemiştik diyen vatandaşlar bu yılda ilk kestaneyi Abdullah Usta’nın tezgahında yediklerini vurgulayarak leziz kestanesi ile bilinen Abdullah Usta’ya ve diğer kestanecilere hayırlı bir sezon dileğinde bulundular.

En güzel kestaneyi müşterilerine sunduklarını söyleyen Abdullah  Bayrak Kestanenin sezona 200 TL ile başladığını ifade ederek başladığı açıklamasında :” Fiyatlar maalesef yüksek bir şekilde sezona başladık.Her yıl olduğu gibi bu yılda bir süre sonra fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum.Özel mangalımızda  kömür ateşinde kıvamında pişirdiğimiz  kestanelerimiz  çok beğenilmektedir. Herkes tarafından sevilen, kış mevsimi ile özdeşleşmiş çok lezzetli bir yemiş olan Kestane sağlıklı ve besleyici olma yönü ile biliniyor.Diğer yemişlerden farklı olarak yüksek nişasta ve su içeren kestanede protein ve yağ oranı düşüktür.İçerisinde B1, B2 ve C vitaminlerini bulunduran kestane doyurucu bir besiindir.Sakinleştirici özelliği ile bilinen Kestane,içerisinde bulunan demir ile kansızlığa iyi gelir.Magnezyun ve fosfor ile kemikler için iyi olan Kestane stres giderici yönü ile bilinen bir yemiş olarak çıkıyor karşımıza.Faydaları sayma ile bitmeyecek olan Kestane lezzeti için herkesi Vali Ürgen alanındaki tezgahımıza bekliyorum.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu