Şenköy’de Bir Oldular….

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Tarihi,Kültürü ,Osmanlı sancağı, sorguç ve tuğ’un içerisinde bulunduğu Şeyh Ahmed Kuseyrî Hazretleri Türbesi ile Hatay için büyük önem arz eden Şenköy Mahallesinde “Bir Olalım “ parolası ile birlik , beraberlik ve dayanışma yemeği düzenlendi.Şenköy’de Hayırseverler tarafından organize edilen Birlik , Beraberlik ve Dayanışma yemeği Pınarbaşı’nda gerçekti. Şenköy Camisinde kılınan ikindi namazı sonrası başlayan programa Şenköy mahallesi sakinleri ile vatandaşlarımız katılım gösterdi.
Organizasyonunda her bir ayrıntının en ince biçimde düşünüldüğü ve Hijyen konusunda asla tavizin verilmediği birlik ve dayanışma programı , okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Yasin süresi ile başladı.İlahilerinde okunduğu program hep birlikte yapılan dua ile devam etti.
Güzel bir programda Şenköylüler ve Şenköylülerin misafirleri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şenköy Mahalle Muhtar ı Abdullah Burakçın,İlki gerçekleştirilen ve önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilecek olan birlik ve dayanışma yemeğinin gerçekleşmesinde emeği geçen hayırseverlere ve katılımları ile şeref veren tüm konuklara teşekkür etti.

Emekli Eğitimci Hayrettin Çam yaptığı konuşmasında : “ Amacı köylülerimizi bir arada görmek, Vefat etmiş tüm geçmişlerimiz için birlikte dua ve niyazlarda bulunmak olan ,Bugün her ne kadar ilki gerçekleşse de geleneksel hale getirilmesi planlanan birlik ve dayanışma programımıza hoş geldiniz. Bu köyün halkı olarak bizler küçük bir oba iken köy olmuş, Sonra büyümüş çoğalmış ve sonunda da kendisine 15 köyün bağlı olduğu Şenköy Nahiyesi konumuna yükselmiş bir köyde doğup büyümüşüz. Köyümüz 2000’li yılların başında belde olmuş ve son dönem de Büyükşehir olduğumuzdan dolayı mahalle olmuştur. Köyümüzün tarihini anlatmakla bitiremeyiz. Yavuz Sultan Selimin ordusuna asker göndermiş, Çanakkale’de ,Yemen’de ,Güney Kore’de,Kıbrıs’ta, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde şehitler vermiş şanlı bir köydür. Bu köy Hatay’ın kurtuluş mücadelesinde adeta fitili ateşleyen bir çakmak gibi Fransız’a karşı kahramanca mücadele vermiştir. Köyümüz kendine has olan Tarihi, İnanç Kültürü,Sporu,Folkloru,Gastronomi,Müzik ve Sanatı ile saymakla bitmeyen özelliklere sahip dopdolu bir köydür.Köyümüz ile her daim gurur duymalı , birlik ve beraberliği elden hiçbir zaman bırakmamalıyız. İşte bugünkü toplanmamızda bu konu ile alakalı.Birlik ve Beraberlik adına bir aradayız.Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor bu güzel programı tertip eden hayırsever Şenköylülere teşekkür etti.
Programda Yusuf Yurdal yaptığı konuşmasında : “Bugün ilkini yaşadığımız birlik, beraberlik ve dayanisma buluşmamıza hepiniz hoş geldiniz.Bu serin Şenköy havasında coşku ve muhabbetle bir araya geldik. Sanki dün birbirimizden ayrılmışız gibi, sanki onlarca yıl berabermişiz gibi? Ama sanki yıllarca ayrı kalmışız gibi hasretle, muhabbetle, heyecanla bir aradayız. Geçen ve neredeyse bir ömür sığabilecek yıllara, yıllarla değişen konumlarımıza, yaşanmışlıklardaki farklılıklarımıza karşın yine de bir aradayız. Bu beraberlik çok önemlidir ve çok anlamlıdır. Bu bir araya geliş, güven,sevgi ve değerlerde ortaklaşma anlamını taşımaktadır. Bu beraberlik, birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için? Duygu ve coşkusunun devamı anlamındadır. Bu birliktelik halkımızın, insanlarımızın, emeğin özgürleşmesi idealinde paylaşılan dostluğun, bağlılığın devamı anlamındadır. Bugün hepinizi aynı duygularla, coşkuyla ve onurla selamlıyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından katılım gösteren tüm konuklara ikram edilen yemeklerin dağıtımı konusundaki profesyonellik ve intizam gözlerden kaçmazken küçük büyük demeden konuklara yemek dağıtımı yapan gençler misafirlerden tam not aldılar.
Şenköy’de olmaktan ve dayanışma programına katılım göstermekten son derece mutlu olduklarını ifade eden konuklar özledikleri bir ortam ile kendilerini buluşturan Hayırseverler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederken Resûlullah ism-i Azam anılarak yapılan duaların Allah katında kabul edilmesi temennisinde bulundular.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu