SEKÜLER ÇAĞDA MEKKE’NİN FETHİNİ ANLAMAK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, Mekke’nin Fethi’nin 1391’inci yılında Fetih Kültürü ve Fetih Ruhunu anlamanın önemine dikkat çekti.

Mekke’nin Fethini İslam tarihinin en önemli olayı olarak nitelendiren Çalışkan, “Fetih gününün Her türlü hakarete, baskıya, zulme ve katliama göğüs gerip inandığı değerler uğruna savaşanların ve sabredenlerin zaferidir.Fetih, putperestliğin zihinlere ve bedenlere vurduğu prangaların yerle bir olduğu gündür.” Olduğunu söyledi.

Yeryüzünde kötülüklerin arttığı, içkinin su gibi aktığı, israf ve kumar gibi toplumu ifsat eden   davranışların yaşandığı bir zamanda Mekke’nin fetedildiğini söyleyen Çalışkan, “tarihin bir bakıma tekerrür ettiği ve bugün de benzer durumların olduğu bir zaman dilimini yaşıyor.Salgının pençesinde, deyim yerindeyse dünyaya ve canlılara yaptığı kötülüklerin bedelini ödeyen insanlığın kendisiyle yüzleşmesi gereken bu günlere denk gelmesi de bir hayli manidardır.” Dedi.

Ebu Cehil’lerin yerini kapitalist sömürgecilerin aldığını ifade eden Çalışkan,  “Mekke şehir devletinin azılı bankerlerinin yerini devasa holdinglerin ve bankaların aldığı, Ebu Leheb’lerin yerini de makam ve mevki hırsına yenik düşmüş biçare açgözlülerin aldığı modern dünyanın bezgin ruhlarının aydınlığına vesile olmasını sağlaması bakımından fetih gününü ve ruhunu anlamak önemlidir. Bu itibarla Mekke’nin Fethi, bir son değil bilakis yeni bir dirilişin başlangıcıdır.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu