SAVAŞ “ATATÜRK’ÜN BIRAKTIĞI FABRİKALARI SATARAK BİTİREMEDİLER AMA HATAY’I ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın haftasonu programı da yoğun geçti.

31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala mahalle ziyaretlerine devam eden Savaş’ın pazar günkü adresleri Madenboyu, Narlıca, Kuzeytepe, Defne, Karaali, Büyükdalyan, Sümerler, Ovakent, Zülüflühan, Serinyol, Güzelburç ve Maşuklu oldu.

Miting havasında geçen ve yoğun bir kalabalıkla geçen mahalle ziyaretlerinde Başkan Savaş’a CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, geçmiş dönem milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Antakya İlçe Başkanı Hakan Kutlu eşlik ederken, ilerleyen saatlerde CHP grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Başkan Savaş’ın programına dahil oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yıllardır ellerini değil, gövdelerini taşın altına koyarak Hatay’ın birliğini ve bütünlüğünü sağladıklarını ifade etti.

31 MART’TA HEPİNİZİ EXPO’YA BEKLİYORUM

Başkan Savaş, konuşmasında şunları dile getirdi :

“Son günlerde baktılar ki Cumhuriyet Halk Partisi almış başını yukarı doğru gidiyor, paçamızdan tutmak isteyenler yakalayamıyor, yakakayamadıkça da provokasyon üstüne provokasyon hazırlığı yapıyorlar. Biz o provokasyonlara hiç bir şekilde aldanmayacağız. Kimseyle kavga etmeden 31 Mart akşamını bekleyeceğiz. 31 Mart’ta hepinizi EXPO’ya bekliyorum. Zafer konuşmamızı orada yapacağız. Ama beklerken de birbirimize sarılacağız tıpkı önceki seçimdeki gibi. Ne dedik, Hatay bizim canımız Türkiye bedenimiz bu can bu bedenden çıkarsa nice olur halimiz dedik. İki seçimdir sizler iktidara gereken cevabı verdiniz, siz dik durdunuz ben durdum. Ne dedik, kırılırız ama eğilmeyiz. 3 hafta önce iki buçuk günlük ufak bir sıkıntı olmuştu. Ben Hataylı hemşehrilerimi seviyordum ama Hataylı hemşehrilerimin o iki buçuk gündeki bana karşı sevgisi beni çok duygulandırdı. Anladım ki kalplerimiz birmiş. Sizleri seviyorum, Hataylı olmaktan da sizlerle birlikte olmaktan da gurur duyuyorum. Çünkü bu şehir serhat şehri, bu şehir Atatürk’ün emaneti.

ATATÜRK’ÜN MİRASINA, ATATÜRK’ÜN MİRASI PARTİ İLE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bu şehirde atalarımız 20 yıl bağımsızlık mücadelesi vermiş. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Tayfur Sökmen ve silah arkadaslarıyla hepimizin atalarıyla birlikte 20 yıl bağımsızlık mücadelesi vermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olarak bizlere miras kalmış. Bu mirası kimselere yedirmeyiz. Hatay bizim canımız ve Hatay’a hep birlikte sahip çıkacağız Atatürkün mirasına, Atatürkün mirası parti ile sahip çıkacağız. Hep birlikte sahip çıkacağız, çünkü Atatürk bu ülkede kurtuluş mücadelesi verirken cumhuriyeti kurarken, bir çok devrimi yaparken bütün renklerimizi birleştirmiş ve ulus devleti oluşturmuş. Bu devleti bize emanet etmis, emanet ederken de çok güçlü bir Türkiye bırakmış. Ye ye bitmiyor, sat sat bitmiyor. Bütün malları, fabrikaları satıyorlar bitmiyor ama Hatay’ı kimseye bırakmayacağız. Birlikte Hatay’a sahip çıkacağız. Çocuklarımıza Hatay’ı sağlam bir şekilde bırakacağız.

BİZİ 550 BİN GÖÇMENLE 12 YILDIR YAŞATTIKLARI İÇİN ADAY OLDUM

Ben niçin aday oldum? Bizi depremin ilk 5 günü yalnız bırakanlara karşı aday oldum. En son sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde bizi mahzun ve garip ilan etti, bize hizmet yapmadığını ifade etti ve malesef karşısında bir çoğunun Hataylı olduğunu düşündüğümüz seçmenleri de alkışladı. Biz acı çekerken bunları alkışlayanlara karşı aday oldum. Bizi 550 bin göçmenle 12 yıldır yan yana yaşattıkları ve bu kronik sorunlardan kurtulmak için aday oldum. Bizim çok canımız yandı, insanlarımızı kaybettik aynı zamanda malımızı kaybettik. Bizim kaybettiğimiz evlerimizi iktidarın yetiştirdiği iş adamları yapıyor. İçlerinde bir tane Hataylı yok, onun için aday oldum. Bir de bizim kaybettiklerimizi yıkmaya gelenlerin de malesef hiç biri Hataylı değil. Hep dışardan kendi besledikleri müteahhitler. Onun için aday oldum. En çokta şunun için aday oldum; bizim bir kardeşimiz bütün akrabalarını kaybetmiş, ailesini kaybetmiş evi yıkılmış 3-3.5 metrekarelik bir duvarı kalmış, o duvara da şunu yazmış : ‘Tekrar döneceğiz.’ Onlar tekrar dönsün diye aday oldum, Hatay’a birlikte sahip çıkmak için aday oldum. O nedenle bu seçimde hep birlikte bir bütün olacağız. Biz Hatay için, partimiz için tekrar birleşmek zorundayız. Birlik içinde tekrar Hatayı tekrar ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz bu nedenle bize üzülen bize kızan, zaman zaman eleştiren kardeşlerimize biz tekrar sarılırız, tekrar Hatay’ı birlikte ayağa kaldırırız.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu