SAMANDAĞ TARİHİ BİR ANA DAHA TANIKLIK EDİYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ’ın merkezinde bulunan, 1993 yılında inşa edilen ve büyük bölümü atıl olan, ucube bina Eski Askerlik Şubesi (Belbir) şehrin göbeğinden sökülerek yerine ilçeye yakışır bir park kazandırılacak.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın ve yönetiminin göreve geldiği ilk günden beri şiar olarak edindiği atıl alanları verimli ve halkın refahı doğrultusunda kullanma noktasında çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Meteoroloji Sahası Parkı, Atatürk Sahil Parkı gibi kullanımı ve mülkiyeti Samandağ Belediyesi’nde olamayan alanları atıl olmaktan kurtararak, ülkemize belediyecilik anlamında örnek olan Samandağ Belediyesi, ilçenin göbeğinde atıl durumda bulunan ucube bir binayı daha hiçbir vatandaşını mağdur etmeden yıkarak, yerine ilçeye yakışır bir park olarak vatandaşların hizmetine sunacak.

Yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, yaptığı açıklamada; “ Sevgili Samandağlı hemşerilerim, şu anda tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Bundan 33 yıl önce 1993 yılında yapılmış, ucube gibi şehrin merkezinde duran ve bir türlü çözülemeyen bu binanın yıkımı bizim yönetime nasip oldu. Samandağımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum.

30 yıldır çözülemeyen birçok sorundan biri olan Samandağ eski askerlik şubesinin yerinde yapılmış olan bu bina ile ilgili hukuki süreç tamamlandı. Bununla ilgili meclis üyelerimiz ile beraber yıkım kararı aldık. Bu bina yıkıldıktan hemen sonra burada güzel bir parkı Samandağımıza kazandıracağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Halkımızın böyle bir talebi, böyle bir beklentisi vardı ve bu beklentiye cevap verecek şekilde projemizi hazırladık, en kısa sürede ihalesine çıkacağız. Samandağ halkımıza merkezde soluk alabilecekleri, oturup dinlenebilecekleri yemyeşil, güzel bir parkı kendilerine hediye edeceğiz.

Bu bina en geç 15 gün içerisinde yıkılacak, temizlenecek ve en kısa sürede hazırlamış olduğumuz park projemizi hayata geçireceğiz.

Bu binada daha önce Belbir ile yapılmış olan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinden dolayı dükkan almış olan vatandaşlarımız vardı. Alt katı kullanıyorlardı. Mahkeme bu konuda karar verdi. Mahkemenin vermiş olduğu karar çerçevesinde buradan dükkan alan vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeden, paralarını en geç bir ay içerisinde ödeme sözü veriyoruz. Bu da bizim oradaki vatandaşlarımıza bir müjdemiz olsun.

Kimseyi mağdur etmeden, Samandağ’ın kronik hale gelmiş sorununu çözmek suretiyle Samandağımıza güzel bir park kazandırmış ve bu sorunu çözmüş olacağız. 50-60 yıldır ilçemizin çözülmeyen diğer sorunlarına da tek tek çözüm üretmeye devam ediyoruz.

Güzel bir Samandağ’ı, yaşanabilir bir Samandağ’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Bize bu süreçte katkı sunan, yanımızda duran başta Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım olmak üzere Kadın Kolları Başkanımıza, İlçe örgütümüze ve duyarlılık gösteren, burada dükkanların boşaltılması noktasında bize zorluk çıkarmayan, bize yardımcı olan esnafımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu