Samandağ Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Perşembe Günü Gerçekleşti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1 Temmuz Perşembe saat 15:00’da gerçekleşti. Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın Başkanlığında gerçekleşen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Karara bağlanan maddeler şu şekilde:

1-Bir önceki meclis toplantısı tutanak özeti görüşülüp oy çokluğu ile  karara bağlandı.

2-Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekle ilave ve revizyon nazım imar planı kararları doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 02.04.2021 tarih ve 43 sayılı meclis kararı ile imar komisyonuna havale edilmiştir. Planın incelenmesi ve eksikliklerin giderilme süresi pandemi koşullarından kaynaklı henüz tamamlanmadığından   1/1000 ölçekli uygulama imar  planının incelenmesinin tamamlanması için imar  komisyonuna havalesi görüşülerek oy çokluğu ile  karara bağlandı.

3- Eylül ayı meclis toplantısının gün ve saati 3 Eylül Cuma günü 15:00 olarak belirlendi.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz gündem dışı konuşmasında: “Arkadaşlar önümüzdeki süreçle ilgili size bilgi vermek istiyorum. Bizim önümüzde dört tane önemli proje var. Bunlardan en önemlisi ve belki de Samandağ’ın geleceği açısından çok önemli olduğunu düşündüğüm geç kalınmış bir hizmet. Karma Küçük Sanayi Sitesi. Esnaflarımızın çoğu apartman altında, çarşı merkezinde, mahalle ortasında hem görüntü hem de gürültü kirliliği yaratacak şekilde faaliyetlerine devam ediyorlar. 125 bin nüfuslu 42 mahalleden oluşan turizm ilçesine hiç yakışmayacak görüntüler bunlar. Ne esnafımız kendi mesleklerini rahat bir şekilde icra edebiliyor, bir yandan da bu sorun  istihdam noktasında sıkıntı yaratıyor. Dışarıdan gelen insanların hoş karşılamadığı İlçemizin tanıtımına olumsuz yansıyacak tarzda bir yapılanma olduğuna şahit oluyoruz. Bu sorunu nasıl çözebiliriz diye düşündük. Belediye adına kayıtlı 160 dönümlük bir arazi üzerinde bütün esnaflarımızın içinde yer alabileceği ve rahatça faaliyetlerini yürütebileceği bir sanayi sitesi düşünüyoruz ve bunun  çalışmasını yapıyoruz. Esnafların iş alanları üzerine bir bilanço çıkardık. Aynı zamanda bu projenin maliyeti için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü ciddi bir proje ve belediyenin bu projeyi karşılayabilecek bir bütçesi yok. Yakın zamanda Oda başkanları ile bu konular üzerine bir görüşme yaptık. Hibe için Avrupa Birliği’ne başvuruda bulunma kararı aldık. Maliyeti çıkarmak için arkadaşlar çalışmalarına devam ediyorlar. Bu projeyi hayata geçirebilirsek Samandağ’a büyük bir hizmet getirmiş ve katkı sunmuş oluruz. Mülkiyet sorunu olmadığı için bu projeyi hayata geçirmek çok kolay olacak. Zaten esnaflarımız da daha derli toplu bir alanda faaliyetlerini sürdürmek istiyorlar. İkinci proje Samandağ’ın girişi. Samandağ’ın girişi çok kötü durumda. Buraya gelen insanlar, ilçemiz girişinin bu şekilde olmasından rahatsız olduklarını dile getirdiler. Samandağ’a yakışacak bir giriş yaratmak istiyoruz. İnşallah en kısa sürede bu projeyi hayata geçirme fırsatı buluruz. Diğer projemiz ise kiraladığımız Kapalı Spor Salonu ile Futbol Sahası arasındaki alan ve bu alanı  mesire alanı yapmak istiyoruz, çünkü; ihtiyaç var. Vatandaşlarımız pikniklerini kumsalda yapıyor. Mesire alanımız olursa çok daha iyi olur. Tabi bu projeler için biraz kredi kullanma durumumuz olabilir. Bölge Müdürümüz sağ olsun şu anda burada ve yetkili arkadaşlarla projeler üzerine konuşuyor. Bir yandan da Atatürk Sahil Parkı Projesi’nin çalışmaları da  hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 29 Ekim’de açılışını yapmayı düşünüyoruz. Orayla ilgili bir sıkıntımız yok. Gastronomi Köyü’nde de çalışmalar devam ediyor. Yapılar  yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve çalışmalar ilerliyor. Oradaki çalışmalarımızı da tamamlayıp Samandağ’ın turizm potansiyelini ortaya çıkaracak ve Samandağ’ı hak ettiği noktaya getireceğiz. İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu