SAMANDAĞ BELEDİYESİ MİLLEYHA KUŞ CENNETİNİ KORUMAK  İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dünyanın en önemli kuş cennetlerinden biri olan Hatay/Samandağ’da bulunan Milleyha Kuş Cenneti uzun yıllardır kuşların yaşam yeri olmasına rağmen bilinçsiz moloz dökümü ve avcılık yüzünden büyük bir tehlikenin içerisinde bulunuyordu.

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve yönetimi göreve gelir gelmez konunun uzmanları ve kuş gözlemcileri ile birlikte bir eylem planı için çalışmalara başladı.

Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Görür’den Bölgede Önemli İnceleme

Bugün sabah saatlerinde Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcılarından Hasan Fehmi Görür, “Yuvaproject” temsilcisi Gizem Cabaroğulları, Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu ile birlikte Milleyha Sulak Alanında incelemelerde bulundu.

En önemli adımın kriz yaratan sorunların ortadan kaldırılması olduğunu söyleyen Hasan Fehmi Görür konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Öncelikle burada bilinçsizce dökülen moloz ve çöpleri buradan kaldıracağız. Daha sonra buradaki avcılığın önüne geçilmesi için doğa dostu gözlem kuleleri yaparak 24 saat boyunca ekiplerimiz tarafından güvenlik önlemi alınmasını sağlayacağız.” dedi.

Kriz yaratan sorunlardan sonra spesifik çalışmalara yöneleceklerini belirten Hasan Fehmi Görür:

” Burada leylek ve daha bir çok kuş türünün yuva yapması ve burada konaklaması için ekolojik sisteme uyumlu direk ve yuva çalışmaları yapacağız. İleriki süreçte de halkımız için Milleyha, hem bölge halkı hem de turizm açısından doğal bir tabiat parkına dönüşecek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu