SAMANDAĞ BELEDİYE MECLİSİ 2022 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ Belediye Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısını 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 15:00’da Samandağ Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın başkanlığında gerçekleşen 2022 yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısında 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

2022 yılının ilk meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanan maddeler:

  1. Bir önceki meclis tutanak özeti görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
  2. Meclis üyelerinin, ihtisas komisyon üyelerinin huzur haklarının ve ihtiyaç duyulması halinde kamu kuruluşlarından çalıştırılacak personele, uzman kişilere ödenecek günlük ödeme miktarının diğer kamu kuruluşlarında çağırılması halinde memura ödenen toplantılara katıldıkları günlük tutarının üçte biri oranında ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
  3. 5620 sayılı Kanun gereğince geçici statüde çalışan bir işçinin 2022 yılı için vize işlemlerinin yaptırılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
  4. Belediyemizde görev yapan zabıta personeline 2022 yılında ödenecek fazla mesai ücreti görüşülerek Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun (K) cetvelinde belirtilen; Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri dışındaki Büyükşehirlerin belediye sınırları içerisindekiler için tespit edilecek brüt fazla mesai ücretinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
  5. Belediyemizde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince 2022 yılında çalıştırılacak 16 Sözleşmeli Personelin 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çalıştırılması ve ücretlerinin memurlara ödenen net tutar üzerinden ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
  6. Hesap iş ve işlemleri ile ilgili Denetim Komisyonuna: Ayhan Boğday, Esen Dibek, Yahya Onur Berber, Ali Ercan Özen ve Sinem Kayıkçı seçildi.
  7. Belediyemiz sınırları dahilinde olan Hz. Zuhur Kompleksinin yapım, bakım ve onarımında kullanılması şartı ile belediyemizin şartlı bağışı kabul etmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
  8. Belediyemize ait taşınmazların Ecrimisil (işgal) bedelleri 2022 mali yılı gelir tarifesinde belirtilmediğinden, 2022 yılına ait Ecrimisil bedellerinin sulu alanlar için 500 TL, susuz alanlar için 450 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi.
  9. Halkımıza daha etkili şekilde iletilmesi ve yerel gazetelere destek olunması amacıyla, meclis karar özetlerinin basın yayın organlarında yayınlanması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
  10. 2022 yılında Belediye meclisinin tatil yapacağı ayın Ağustos ayı olması oy birliği ile kabul edildi.
  11. Belediye Meclisinin Şubat ayında yapacağı olağan meclis toplantısının 4 Şubat 2022 Cuma günü saat 15:00’da Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Meclise sunulan 1 adet önergede, Belediyemiz Meclisince ihdas edilmiş olan 1. Dereceli 1 Mühendis, 5. Dereceli 1 Mühendis, 8. Dereceli 1 Mimar, 8. Dereceli 1 Sosyolog, 6. Dereceli 1 Biyolog, 7. Dereceli 1 Eğitmen, 5. Dereceli 3 Tekniker, 3. Dereceli 1 Tekniker olmak üzere toplam 10 adet kadronun iptali hususu meclis tarafından gündeme alınarak oy çokluğu ile kabul edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu