ŞAHSİ MESELEMİZ HATAY’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada 6 Şubat kıyametiyle yıkılan ve kendilerinin de şahsi meselesi olduğunu belirttiği Hatay’ı yeniden inşa edeceklerini söyledi.
AK Parti İl teşkilatı tarafından Antakya’da düzenlenen Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı tanıtım toplantısına ittifakın milletvekilleri, tüm ilçelerden gelen partili Belediye başkanları ve partililer yoğun ilgi gösterdi.
Partililere hitap eden Cumhur ittifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanının gücünü arkalarına alarak tam da ihtiyaç duydukları zamanda hızla ayağa kalkacaklarına en ufak bir şüphesinin olmadığını vurguladı.

Ankara’nın yeniden Hatay umudunu kazandıran, güçlü desteğini hemşherilerinin hizmetine sunacaklarını ifade eden Öntürk “Hatay’ımızın hayatını yeniden inşa edeceğiz. TOKİ’nin yapacağı 220 bin kontla sıcak yuvalarınıza kavuşacaksınız. Bunun 40 bini inşallah Cumhurbaşkanımızın Hatay’a geliş programıyla birlikte sahiplerine teslim edilecek. Susuz, yolsuz, arıtmasız köyü, mahalle bırakmayacağız. Ulaşılabilir köyler, yaşanabilir mahalleleri hep birlikte inşa edeceğiz. Amanos tüneli projesiyle Gaziantep’i İskenderun’a bağlayacak, bölge ekonomisini şaha kaldıracağız” dedi.
Ayrıca bu yıl ihalesi yapılacak İskenderun’u Hatay’a bağlayacak otoyol projesiyle Belen karayolundaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracaklarını belirten Cumhur İttifakı HBB adayı Mehmet Öntürk “Hatay’ın ulaşım sorununun kökten çözeceğiz. Yer altı otoparklarıyla otopark sorununu ortadan kaldıracağız. Altyapıyı yeniden inşa edeceğiz. Küçük sanayi siteleriyle esnaf çarşılarıyla meslek grubu siteleriyle şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Yeni yapacağımız OSB’lerle istihdam sorununu kökten çözeceğiz. Türkiye’nin en uzun sahil bandı olan Hatay’ımızın turizm mastır palanını yapıp, turizmi Hatay’ımızla tanıştıracağız. Antakya’mızı açık hava müzesine dönüştüreceğiz. Yayla turizmini başlatacağız. Tarihimizi ve kültürümüzü yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
Kurumları suçlayan, bahaneler üreten, yanlışların üstünü kapatan, algı belediyeciliğiyle vatandaşı kandırmaya çalışan zihniyete son vereceklerinin altını çizen Öntürk “Önce güvenliğiniz ve huzurunuz için adımlar atacağız. Şehre huzuru yeniden getirecek, yüzleri güldüreceğiz. Çünkü sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en huzurlu kentlerinden bir olmanın şanı, mirası var, bunu mutlaka yaşatacağız. Ay parçası şehrimizin her parçasında yüzleri güldürmek için çalışacağız. Hatay’ımız Ak Parti belediyeciliğini hak ediyor. Hatay’ Ak parti belediyeciliğiyle buluşturmak 31 Martta inşallah nasip olacak” şeklinde konuştu.
Şehri markalaştıracaklarını da vurgulayan Öntürk şunları söyledi: “Münyanın en mümbit ovasında hala ciddi bir markamız yok, bu da bizim sözümüz olsun. Her ilçeye bir meydan yapacağız, ilk icraatımız olarak başlatacağız. İlçelerimizi öne çıkaran en az beş projeyi gerçekleştireceğiz, bunları yaparken de bu şehrin kaynaklarını bu şehrin insanlarıyla paylaşacağız. Umutsuzluk bu topraklarda barınamaz. Umutsuzluk bu topraklara, bu güzelim insanlara yakışmaz. Şuna inanın birlikteysek, asırların şehrini evvel Allah asrın felaketinin altından da bizler kaldırırız. 6 Şubat Depremlerinde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şükranlarımı sunuyorum. 6 Şubatta kıyameti yaşadık ama 31 Martta hep birlikte dağın ayrısı gayrısı olmadan kıyam edeceğiz inşallah. Bu felaketten en ağır yarayla çıkan Hatay’ımızı kendi kaderine de mahkûm etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Bu da benim şahsı meselemdir. Ve öyle bir Hatay ki, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesidir Hatay ve o mesele bizlerin sorumluluğundadır.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu