Sade:”Kan ve kök hücre bağışıyla tüm hastalara umut olalım”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kan Bağışı Uzmanı İsmail Sade, Türk Kızılay Altınözü Temsilcisi Hüseyin Gülseren’le birlikte Yerel Havadis Gazetesini  ziyaret etti. Kan ve kök hücre bağışının önemine vurgu yapan Sade, Yerel Havadis Gazetesi aracılığıyla tüm vatandaşlara kan ve kök hücre bağışlama çağrısında bulundu

Altınözü ilçesine bağlı Kansu Mahallesi’nden olan Miraç Ata ve tüm kök hücre ve kan bekleyen hastalar için vatandaşlardan bağış beklediklerini ifade eden Sade, 19 Ocak’ta Altınözü Muhtarlar Odası’nda gerçekleştirilecek olan kan ve kök hücre bağışı kampanyası dolayısıyla ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini ve bağış kampanyasına herkesi davet ettiklerini söyledi.

PANDEMİ NEDENİYLE BAĞIŞÇI SAYISI AZALDI

Özellikle pandemi süreciyle beraber kan stoklarında ciddi bir azalma olduğuna dikkat çeken Taze, “Pandemi nedeniyle bağışçı sayımızda ciddi bir azalma oldu. Biz Kızılay olarak salgın tedbirlerimizi en üst düzeyde tutuyoruz. Vatandaşlarımız kan alma birimlerimizde hijyenik ortamlarda gönül huzuru ile kan ve kök hücre bağışında bulunabilirler. Hasta insanlarımızın yaşamlarını iyileştirmek için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

Bugün Antakya HBB Meslek Edindirme Kursları (Hat-Mek)  Salonunda kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenleneceğini hatırlatan Sade, 19 Ocak’ta Altınözü, 21 Ocak’ta İskenderun, 28 Ocak’ta da Yayladağı’nda benzer kampanyalar düzenleneceğini söyledi ve tüm vatandaşları kan ve kök hücre bağışında bulunmaya davet etti.

HATAY’DAKİ BAĞIŞÇI SAYISI TOPLAM BAĞIŞÇININ YÜZDE 10’U

2014 yılından bugüne kadar Türkiye genlinde 821 bin kök hücre bağışı yapıldığını belirten Sade, 3 bin 554’e yakın bağışçının kök hücre toplama işleminin tamamladığını söyledi. Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye illerini kapsayan Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi’nde 2014 yılından günümüze yaklaşık 82 bin 600 bağış yapıldığını aktaran Sade, bu rakamın Türkiye genelinde yüzde 10’luk bir dilime sahip olduğunu ifade etti. Hatay Kan Bağış Merkezi olarak yaklaşık 27 bin100 gönüllü bağışçıya ulaştıklarını belirten Sade, “18-50 yaş arasında, bilgilendirilmiş ve onam vermiş olan sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunabilirler. Kök hücre bağışı işlemi, bağışçı adaylarından 3 tüp numune alınarak başlar” dedi.

İNSANLARIN HAYATINI KURTARMAK ELİMİZDE

Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da ciddi oranda bir kan bağışına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Taze, “Kan ve kök hücre bağışlayarak tüm hastalara umut olalım. Kan bekleyen, nakil bekleyen hastalarımızın hayatını kurtarmak bizim elimizde. Bu anlayışla bir kez daha tüm vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışı kampanyalarımıza katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu