Reyhanlı’da Alparslan Türkeş Parkı Açıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığının himayesinde Reyhanlı Ülkü Ocaklarının çalışmaları ile Ülkücü hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in  vefatının 25.yılında Reyhanlı Alparslan Türkeş Parkı açıldı.

Yoğun katılım ile gerçekleşen açılış törenine Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu,Ülkü Ocakları Reyhanlı İlçe Başkanı Cemal Vural,MHP İlçe Başkanları,Ülkü Ocakları İlçe Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ülkü Ocakları Reyhanlı İlçe Başkanı Cemal Vural konuşmasında :” Her zaman yanımızda olan birbirinden değerli konuklarımız ve  kıymetli dava arkadaşlarımızın teşrifleriyle Reyhanlı’mızda Başbuğ Alparslan Türkeş parkının açılışını yaptık. Reyhanlı’mıza ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bu süreçte hep yanımda olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Hatay Milletvekilimiz Hüseyin Şanverdi’ye  çok teşekkür ederim. Varolsun Ülkü Ocakları..”dedi.

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner yaptığı konuşmasında :” Türk gibi düşünen, Türk gibi yaşayan, Türk gençliğini bayrakla eş tutan büyük dava adamı Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının 25.senesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in vefatının 25. sene İ devriyesini idrak ettiğimiz bu gün de 4 nisan 1997 den  4 nisan 2022 ye aynı İnanç  aynı şevkle ve  aynı adanmışlıkla gelmenin camiamız adına haklı gururunu siz ülküdaşlarımla paylaşıyorum. Ve bugün burada büyük devlet adamı adanmış bir dava adamı milliyetçi ülkücü hareketin başbuğunun vefatının sene İ devriyesinde anmak ve adını ölümsüzleştirip nesilden nesile aktarmak için verilen üstün çabasından ve gayretinden ötürü Reyhanlı ilçe Ocak başkanıma ve Reyhanlı teşkilatımı takdir ediyor ve teşekkür ediyorum

Saygı olsun  çelik atlıların gök tuğuna, Tuğu kaldırmış olan orduların Başbuğ’una!…

Senin tattırdığın sevdalarda ve senin başlattığın kavgalarda dün emrindeydik, bugün yolundayız, yarın yanındayız Başbuğ’um….

Türk dünyasının ve Ülkücü hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş’i ebedi aleme göçünün yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyor, özlemle arıyoruz…

“Siz 40 kişi, 400 kişi, 40 bin kişi olduğunuz için bu davada yer almayacaksınız. Yanınızda Hasan, Veli, Hüseyin olduğu için bu saflarda olmayacaksınız. İnandığınız için davanın içinde yer alacaksınız. Her şey sizinle başlayacak ve sizde bitecek.”

(Başbuğ Alparslan Türkeş)  “Ben Türk Milletini,

Sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, rüşvet ve hile çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine, ahlaktan mahrum bir hürriyete, tefecilige, karaborsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum.

Türklük gurur ve şuuruna , İslâm ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısacası hak yolu, hakikât yolu, ALLAH YOLU’na çağırıyorum.”

(Başbuğ Alparslan Türkeş)  “Emanetin emanetimiz, Kavgan Kavgamız, sevdan Sevdan sevdamızdır. Dün emrindeydim, bugün yolundayım, yarın yine yanınızdayım. Ruhunuz şad, mekanınız cennet bahçeleri olsun.Dualar tekbirler size Başbuğ’um…”dedi.

Kurdele kesimi sonrasında parkı Ülkü Ocakları Reyhanlı İlçe Başkanı Cemal Vural ev sahipliğinde dolaşan protokol üyeleri aynı zamanda ortaöğretim teşkilatının Başbuğ Alparslan Türkeş Resim Sergisini duygu dolu gözler ile izlediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu