RAHAT OYUN, FARKLI GALİBİYET

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Atakaş Hatayspor: 5 – Y.Malatyaspor: 2

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında A. Hatayspor, rahat bir maç çıkararak Y. Malatyaspor’u 5-2 mağlup etti. Takımımız bu galibiyetle puanını 42 yaptı. Özellikle maçın ilk yarısında rakibine göre çok etkiliydik.
Maçtan dakikalar (İlk yarı)
14. dk. Kamil Ahmet’in uzun pasında ceza yayı üzerinde Diouf’un kafayla indirdiği topa Benzia’nın sert şutunda top yuvarlak az farkla auta gitti.
21. dakikada kaptığımız top sonucunda hızlı gelişen atağımızda Sadık, orta alana yakın noktadan ceza sahasına gönderdi, topu göğsüyle kontrol eden El Kaabi şık bir vuruşla golü attı.1-0
Golden 3 dakika sonra ceza yayının hemen önünde Benzia yerde kaldı, Topun başına geçen Benzia frikikten klas bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 2-0.34. dakikada Sackey’in uzun pasında Barış kafa vuruşu ile kalecisine pas vermek isterken araya Sadık Baş girerek topu kazandı, ceza sahasında bulunan El Kaabi’ye pasını aktardı, bu oyuncunun sert vuruşunda top ağlara gitti. 3-0
Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
İkinci yarıya ilk yarıya göre tutuk başladık. Orta sahada organize olmakta zorlanan takımımız kontrolu rakibe kaptırdı. Rakip ataklarını arttırdiğı anlarda orta sahada iyi bir uyumla oynayan Benzia ve Riberio değişikliği sonucunda rakip iyiden iyiye baskı kurmaya başladı.69.dk. Karim Hafez’in ceza sahası dışından sert şutunda, Kamil Ahmet’in eline çarptığı gerekçesi ile maçın hakemi Çağdaş Altay serbest vuruşu işaret etti. Daha sonra VAR’ın uyarısı ile direkt olarak penaltı noktasını gösterdi.
70. dakikada penaltıyı kullanan Dicko topu ağlara yolladı. 3-1. Bu golden sonra Malatyaspor umutlandı. 80. dakikada Zeffane’nin sağdan ceza sahasına doğru ortasında, topla buluşan Dicko kaleci Munir’i de çalımlayarak topu filelerle buluşturdu. 3-2. Malatyaspor en azından 1 puan alırmıyım derken takımız tekrar uyandı. 85.dk. Mehdi’nin ara pasında sağ kanatta topla buluşan Lobjanidze’nin ceza sahasına pasında El Kaabi topu bir kez daha filelere yolladı. 4-2.89.dk. El Kaabi rakibini çalımlayarak soldan ceza sahasına girdi, pasında arka direkte bomboş pozisyondaki Dylan Louis’in şutu filelere gitti ve maçın skorunu belirledi. 5-2
Evet geçen hafta alınan Fenerbahçe mağlubiyeti moralleri bozmuştu. Bu maç o maçın telafisini yapabileceğimiz bir müsabaka öne çıkıyordu. Rakip ligin son sırasında bulunan,16 maçtır kazanamayan ve artık ligin misafir takımı Malatyaspordu. Kağıt üzerinde rahat kazanacağımız bir maçtı. Aslında maçın büyük bir bölümünde çok iyi oynamadık ama rahat oynadık diyebilirim. İlk yarıda Buğra’nın şutu dışında Münir’i görmedik desek yanlış olmaz. Savunma dışında ideal kadromuz ile maça başladık. Ruben-Onur-Benzia orta saha üçlüsü iyi iş çıkardı. Özellikle Benzia’nın performansı takıma olumlu katkı yaptı. İnce pasları kalite açısından güzeldi. Attığı golde de oldukça şıktı. Benzia teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Bu şekilde performansını devam ettirirse bize çok şey katar. Onun en büyük eksikliği devamlılığı.
İkinci yarının 20 dakikalık bölümünde oyundan düştük. Bu dakikalarda rakibi cesaretlendirdik. Başka bir takım olsaydı bu durumu değerlendirirdi. Saba Lobjanidze’nin oyuna girmesiyle tekrar üstünlüğü elimize aldık ve kazanmamız gereken maçı aldık.
Moral motivasyon anlamında iyi bir galibiyet oldu. Ancak rakibimizin de ligin en zayıf takımı olduğunu unutmayalım. Çok fazla abartılacak bir galibiyet değil. Tabi ki 3 puan çok önemli. Eksiklerimiz hala devam ediyor. Maç içinde düşüşler yaşıyoruz, bugün de yaşadık. Bugün maç boyu sol kanadımız iyi çalıştı. Adekugbe’nin bindirmeleri rakibi zor durumda bıraktı ancak sağ kanattan aynı etkinliği gösteremdik. Kamil Ahmet hücuma daha çok destek vermeli. Lobjanidze’nin girişine kadar o bölgeden etkli olamadık. Traore’nin de dönmesiyle orta sahada daha etkili olacağımızı düşünüyorum. EL Kaabi bugün 3 gol 1 asistle maçın yıldızı oldu. Onur, Benzia ve Adekugbe günün diğer iyi oyuncuları oldular.
42 puanla yolumuza devam ediyoruz. Ancak fikstür olarak zor bir döneme giriyoruz. Gaziantep FK, Karagümrük ve Beşiktaş maç periyodu bizi bekliyor. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanıp üst sıralarda ki yerimizi korumalıyız. Ligin sonlarına doğru maçlar daha da zor geçeceği kesin. Alınacak her puan çok önemli.
Son olarak yönetimin ve Ömer hocanın ısrarla hedefimiz ilk on içinde kalmak açıklamalarını fazla dillendirmesi takımın motivasyonunu olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Bence bu tip açıklamalardan vazgeçsinler.

Herkese sağlıklı bir hafta dilerim

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu