Psikolog Doğan Kuş:”Önemli Bir Organizasyona İmza Attık”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Akademik Psikologlar Derneği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi  organizasyonu ile gerçekleşen ve iki gün süren   “Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresi” yoğun katılım ile tamamlandı. Hatay Akademik Psikologlar Derneği Başkanı Psikolog Doğan Kuş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr.Sevdar Yılmaz ,Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Fatma Oduncu ,Sosyal hizmet uzmanları derneği Hatay Şube Başkanı Kenan Kabakulak, Defne Ram Müdür Yardımcısı Onur Hoca, Defne Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Aslanyürek,alanında uzman psikologlar ve ruh sağlığı çalışanları ile psikoloji öğrencilerinin katıldığı program Antakya EXPO Alanı A Blok Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresinde açılış konuşması için kürsüye gelen Akademik Psikologlar Derneği Başkanı Psikolog Doğan Kuş konuşmasında:” Değerli katılımcılar,Bugün, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Akademik Psikologlar Derneği’nin çatısı altında toplandığımız için büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Ruh sağlığının öneminin her geçen gün daha da arttığı bu dönemde, Psikoloji Derneği olarak sosyal sorumluluğumuzu en üst düzeyde yerine getirmek için buradayız.

Derneğimiz sadece bireylerin değil, toplumun ruh sağlığını geliştirmeye odaklanmıştır. Bu amaçla, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle topluma dokunmayı ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz.

Ancak, geçtiğimiz aylarda yaşadığımız acı Hatay depremini de hatırlamak ve etkilerini anmak gerekiyor. Deprem, sadece fiziksel açıdan değil, ruhsal ve psikolojik olarak da derin izler bıraktı. Bizler, Hatay Akademik Psikologlar Derneği olarak, bu zorlu süreçte toplumumuzun yanında olmak, ruhsal destek sağlamak için varız.

Derneğimiz, ruh sağlığına kaliteli hizmet sunmayı hedeflerken, depremin yarattığı travmayı da göz ardı etmiyoruz. Bu süreçte, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde, depremzedelerin ruhsal iyiliklerine destek olmak için çalışıyoruz. Birlikte, toplumun acılarına ortak oluyor, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için çabalıyoruz.

Bugün burada, sadece bir kongre için değil, aynı zamanda birlikte dayanışma ve iyileşme için bir aradayız. Birbirimize destek olmak, deneyimlerimizi paylaşmak ve geleceğe umutla bakmak için bir araya geldik.Birlikte ilerleyeceğimiz bu yolda, karşılıklı dayanışma ve işbirliğiyle daha güçlü adımlar atacağız.

Varlığıyla bizleri onurlandıran başta sayın protokolümüze, kıymetli akademisyen hocalarımıza ve siz tüm katılımcılarımıza şahsım ve derneğim adına çok teşekkür eder, saygılar sunarım..”dedi.

Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresinin ilk günü programında Prof.Dr.Cebrail Kısa “Deprem,Göç ve Duygu Regülasyonu” sunumu ile,Prof.Dr.Veli Duyan “Aile ve Deprem”,Psikolog Dr.Nedret Öztan “Psikolojik Sağlamlık” ve Psikolog Dr.Hakan Duman “Depremin Ardından Çocuk Ruh Sağlığı” sunumları ile katılımcıların karşısında olurken alanında uzman konuşmacılar sunumlar sonrasında katılımcıların sorularını cevapladılar.

Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresinin ikinci günü Atölye çalışmaları ile geçerken kongrenin final bölümünde Hatay Akademik Psikologlar Derneği Başkanı Psikolog Doğan Kuş tarafından Prof.Dr.Cebrail Kısa, Prof.Dr.Veli Duyan, Psikolog Dr.Nedret Öztan ve Psikolog Dr.Hakan Duman’a plaket takdimi yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli bir organizasyona imza atmanın haklı gururunu yaşadık diyen Hatay Akademik Psikologlar Derneği Başkanı Psikolog Doğan Kuş;”Hazırlıklarına günler öncesinden başladığımız “Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresi” beklediğimiz gibi yoğun katılım ile gerçekleşti.Programımıza katılım gösteren kıymetli hocalarımız başta olmak üzere,katılım gösteren Psikologlarımıza ve Psikoloji öğrencilerimize teşekkür ediyor kongrenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Hatay Akademik Psikologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş’a şükranlarımızı sunuyoruz. Hatay Akademik Psikologlar Derneği olarak böylesine faydalı programlar için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu