Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ “Let’s Make The World More GreE+n” adlı projenin dört günlük ilk çalışma ziyareti, Hatay’ın Belen ilçesinde gerçekleştirildi.
Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan AHA Center ve Letonya’dan Creative Minds for Culture ortaklığında yürütülen proje, çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmek amacıyla düzenlendi. 30 Ağustos 2024 – 3 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan ziyaretler kapsamında katılımcılara, Hatay’ın doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği hakkında bilgi verildi.
Hatay’a özgü Kırıkhan Dağ Ceylanları, Amik Gölü’nün kalıntıları olan Gölbaşı, Belen Rüzgar Gülleri ve bölgenin endemik bitkileri gibi önemli doğal alanlar tanıtıldı. Ayrıca, Tosyalı Holding’in güneş panelleriyle çalışan tesisleri ziyaret edilerek sürdürülebilir enerji kullanımı hakkında bilgi verildi.
Katılımcılar, Belen ilçesinde ağaç dikimi gerçekleştirdi ve Bahçeşehir Belen Kampüsü’nde topraksız tarım uygulamaları hakkında bilgi aldı. Dörtyol Geçilmez Kanyonunda çevre temizliği yapıldı.
Projenin son gününde, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, üç ülkenin katılımcılarını makamında kabul etti. Kaymakam Yılmaz, böylesine değerli bir projenin Türkiye’nin ev sahipliğinde başlamasından duyduğu mutlu dile getirerek “Özellikle, depremin yaralarını yeni yeni sardığımız bugünlerde, Hatay’ımızın eşsiz doğal güzelliklerinin tekrar dünyaya tanıtılması umutlarımızı tazeledi. Sahip olduğumuz nadide doğal güzelliklerin değerini bilmemiz ve üzerimize düşeni her daim yapmamız gerekir. Hatay, benzersiz zenginliklerle ve doğal güzelliklerle dolu bir yer. Lütfen bu doğal güzelliklere zarar vermeyelim, temiz tutalım ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakalım. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimi iletmek isterim” diye konuştu.
Sertifika töreninin ardından, katılımcılar başta Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ve Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere, projeyi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.