Prof.Dr.Kariptaş Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Oldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Prof.Dr.Kariptaş Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Oldu

Kırıkhan Ahıska Türklerinden Prof. Dr. Ergin Kariptaş Hocamız Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak atandı. Görevi Dekan Vekili Prof. Dr. Selahattin Kaynak’tan devralan Prof. Dr. Ergin Kariptaş, tıbbi mikrobiyoloji alanında çalışmalarını yürütmektedir. Samsun Üniversitesi’nin “Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite” hedeflerine uygun olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Prof. Dr. Ergin Kariptaş, “Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Üniversite yönetimimizle ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte bilimsel anlamda çalışmalar gerçekleştirmeyi, doktorlar yetiştirmeyi ve şehrimize hizmet etmeyi istiyoruz,” dedi.

Rektör Aydın: “Sağlık Kenti Samsun İlkesiyle Şehrimize Hizmet Edeceğiz”

Prof. Dr. Selahattin Kaynak’a Dekan Vekili olarak bugüne kadar sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Prof. Dr. Ergin Kariptaş’ın üniversite kadrosuna dahil olması ile birlikte Samsun Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik anlamda daha da kuvvetlendiğini ifade etti. Rektör Aydın, kendisini tebrik ederek yeni görevinde başarılar dileyerek “Sağlık Kenti Samsun ilkesiyle bilimsel anlamda insanlarımıza ve şehrimize hizmet etmeyi ve güzel çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz,” dedi.

Prof. Dr. Ergin Kariptaş Kimdir?

1967 Kırıkhan/Hatay doğumlu olup ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, Doktorasını ise İngiltere Newcastle upon Tyne Üniversitesinde tamamladı.2003 yılında Kırşehir Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine yardımcı doçent, 2009 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Tıp Fakültesine doçent, 2016’da ise aynı üniversiteye profesör olarak atanmıştır.

Birçok bilimsel projede yürütücü veya araştırmacı olarak yer almıştır. Toplamda 10 tane yüksek lisans ve doktora düzeyinde tezlerin danışmanlığını yapmış olup, Uluslararası hakemli dergilerde ve Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan çok sayıda çalışması mevcuttur.2019 yılında Ukrayna National Aviation Universitesi tarafından verilen “Scientific Award” ve “Best Presentation Award” ödüllerine layık görülmüştür.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanlığı, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdür Yardımcılığı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Tıbbı Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlıkları gibi birçok idari ve akademik görevleri ifa etmiştir.

2021 yılı itibariyle Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak göreve başlamıştır. İyi derecede İngilizce bilmekte olup üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu