ÖZBALTA;”HEDEFİM HATAYSPOR’A İYİ BİR FUTBOL OYNATMAK”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatayspor hücum futbolu oynayacak
Göreve geldiği günden bu yana ilk kez konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, yeni sezonda Hatayspor’un sahanın her alanında planlı hareket edeceğini, dikine oynayan ve seri bir şekilde rakip yarı alana giden bir anlayışı benimseyeceklerini ifade etti

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, takıma transfer olduktan sonra ilk kez konuştu. Hatayspor’un resmi sosyal medya kanalına konuşan genç teknik adam, Hatayspor’un Süper Lig’deki ilk 2 yılında oldukça iyi işler başardığını ve bu takıma geldiği için mutlu olduğunu ifade etti.
Kendini futbola tutkulu bir teknik adam olarak tanımlayan Serkan Hoca, dikine oynanan ve seri bir şekilde rakip yarı alana gidebilen bir sistem oturtmak için çaba gösterdiğini ifade etti.
DOĞAÇLAMA YOK HER ŞEYİ PLANLI YAPACAĞIZ
Hücum futbolunu benimsediğini ifade eden Özbalta, doğaçlama bir futbol anlayışına karşı olduğunu ve sahada her şeyi planlı bir şekilde yapacaklarını söyledi. Genç teknik adam, “İkinci kamp dönemine başladık. Oyuncularıma bu sistemi aşılamaya çalışıyorum. Oyuncularımız da yavaş yavaş bu sisteme adapte oluyor. Doğaçlama bir futbol oynamayacağız. Korner atışı, taç atışları dahil sahada yaptığımız her şeyi planlı yapacağız. Bir taç atışında bile oyuncularım nerede duracağını bilmeli. Ben hücum oyununu oynatan bir hoca olarak anılıyorum. Bundan da çok memnunum” açıklamasında bulundu.
EKONOMİK ŞARTLAR DOĞRULTUSUNDA 4-5 TAKVİYE DAHA GELECEK
Transfer gündemini de değerlendiren Serkan Hoca, kur farkından dolayı ekonomik olarak tüm kulüplerin zorluk yaşadığını hatırlattı ve imkanlar ölçüsünde takviye çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Teknik direktör olarak diğer tüm hocalar gibi kaliteli oyuncularla çalışmak istediğini söyleyen Özbalta, “Yönetimden oyuncu talep ederken kulübün mali politikasını da gözetiyoruz. Onursal Başkanımız Lütfü Savaş’la da bu konuları konuşuyoruz. Tabi ki ekonomik olarak kulübümüzü zora sokmak istemiyoruz. Belirlediğimiz 4-5 tane isim var. Onların da katılımıyla iyi bir takım haline geleceğiz. Transfer konusunda ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.
Hatayspor’daki hedefiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Serkan Hoca, takıma iyi bir futbol oynatmak istediğini söyledi. Özbalta, “En büyük hedefim Hatayspor’a iyi bir futbol oynatmak. Kendime ve teknik ekibime güveniyorum. İyi oynadığımız sürece başarı gelecektir. Aşırı iddialı konuşmak veya itidalli sözler kullanmak yerine doğru olduğuna inandığımız oyun sistemine sadık kalacağımızı ve bunun da başarıyı getireceğini düşünüyorum. Kalecimiz dahi gerektiğinde orta sahaya kadar çıkarak asist yapabilecek” diye konuştu.
SEVEN İNSAN İÇİN MESAFELERİN BİR ÖNEMİ YOKTUR
Hatayspor’un 53 yıllık bir özlemin ardından Süper Lig’e çıktığını hatırlatan Serkan Hoca, geçtiğimiz sezon tribünlerin çok dolmadığın ifade ederek yeni sezonda çok daha fazla seyirci önünde oynamak istediklerini dile getirdi. Serkan Hoca, “Taraftarların desteği çok önemli. Bir kardeşleri olarak söylüyorum. O tribünleri doldurmalarını istiyorum. Seyircinin takıma desteği geçen sene azdı. Bu sene daha fazla dolacağına inanıyorum. Pozitif bir anlayışla tribünleri doldurarak sezon sonuna kadar hata yapsak bile destek alarak, kazansak da kaybetsek de sevinmeyi ve üzülmeyi bilerek, beraber kenetlenerek bir aile olmamız gerekiyor. Hatay 53 sene sonra Süper Lig’e çıktı. Kalben ifade ediyorum. Belki stadın şehir dışında olması seyirci sayısını etkiledi ama seven insan için, kulübüne saygı duyan insan için mesafelerin hiçbir önemi yoktur. Ben bu sene stadın dolacağına inanıyorum. Hep beraber güzel başarılara imza atacağız” sözlerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu