ORUÇ BOĞULMA VAKALARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN SORUMLULARI GÖREVE DAVET ETTİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mevlüd Oruç, “Ölümlü boğulma vakalarının olmaması için bütün sorumluları göreve davet ediyoruz” dedi.

Akdeniz kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Mevlüd Oruç “Basit tedbirlerle önlenebilir ölümlü boğulma vakalarının hiçbir haklı bahanesi ve gerekçesi olmaz” açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yerverdi: ““Samandağ denizinde her yıl Havaların ısınması ile birlikte maalesef ölümlü boğulma vakaları artıyor. Ölümlü boğulma vakalarının olmaması için Hatay Valiliğini, Samandağ Kaymakamlığını, HBB’yi ve Samandağ belediyesini göreve davet ediyoruz. Bu sorunun çözümü için Derneklerimizi, sendikalarımızı, odalarımızı, iş İnsanlarımızı ve bütün toplumu duyarlılığa, birlikteliğe ve dayanışmaya davet ediyorum. Devlet kurumları, belediyeler, iş insanları, tüm halk koordineli hareket ederek bölgemiz deniz turizminin ölümlü boğulma vakaları ile anılmasını önleyebiliriz. Samandağ deniz tatilinin, deniz turizminin, deniz mevsiminin ölümlü boğulma vakaları ile defolu kalmasını engelleyebiliriz.  Bu sorunun muhataplarının yönlendirme ve pratik adım atma zamanıdır.

      HAVALAR ISINDI, DENİZ MEVSİMİ BAŞLADI

Havalar ısındı. Ramazan bayramına sayılı günler kaldı.  Mübarek Ramazan ve Ramazan bayramı ülkemize ve bütün insanlığa hayırlı olsun. Ramazan Bayramı ile birlikte yerli ve yabancı tatilcilerin deniz sahiline akımı daha da yoğunlaşacaktır. Başka şehirlerden veya ilimizden yerli turistler veya Yabancı turistler Deniz mevsiminde Serinlemek, dinlenmek, eğlenmek, Çoluk, çocuk, ailecek birlikte zamanı paylaşmak için deniz sahiline gider ve denize de girer. Turistleri Samandağ’a davet edip ama  “dikkat tehlikelidir, denize girmeyin,” diye yazılar yazmak çözüm değil, aksine çözümsüzlüğe talip olmak,  Problemin sürüp gitmesini normalleştirmek, deniz turizmi olanağına sahip olmanın nimetini tepmektir. aYetkililerin görevi Samandağ ilçemizde Denize girmeyi öcüleştirmek değil, tehlikeli olmaktan çıkarmaktır.

 TURİZM TURİZM DİYEREK TURİZM GELİŞMEZ

Nasıl ki “Bal diyerek ağız tatlanmaz” ise tedbir alınmadan ve gerekli hizmetleri sunmadan, turizm turizm diye tekrarlayarak turizm gelişmez.  Samandağ’ın da Eşsiz bir kumsal, Güneş, doğa, tarih ve deniz var. Samandağ için turizmin motoru Deniz turizmidir.  Deniz, Asi nehri, Tarihi ve doğal güzellikleri de gören ve kapsayan bütünü gören bakış açısı ile Samandağ turizmi geometrik büyüyebilir.   Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceğiz. Dünyada ve ülkemiz de Turizmin geliştiği bölgelerde ne yapılıyorsa yapacağız.

     TEDBİRLERDEN BAZILARI

1-  Arsuz ve Çevlikte her yıl yapıldığı gibi Çelik’ten Meydan köyüne kadar makul mesafeler ile (örn.1000 mt)  cankurtaran kuleleri yapılmalı ve yeterli sayıda cankurtaran görevlendirilmelidir.

2-    Çevlik tatil sitesinden Meydan tatil sitesine kadar yeterli sayıda cankurtaran botları hazır olmalıdır.

3-            Cankurtaranların Tehlikedeki kişiye en kısa sürede ulaşabilmesi için kum Üzerinde gidebilen motosikletler hazır olmalıdır.

4- Çevlik, deniz ve meydan tatil sitelerinde ambulanslar hazır bulunmalıdır.

5 -Çevlikten Meydan tatil sitesine ve Çevlik- Kapısuyu, Hıdırbey ve Batıayaza kadar uzanan turistik Defne yolu üzerinde turizm hizmeti yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler teşvik edilmeli, desteklenmelidir. Devasa turizm yapıları dönemi geçen on yılların modası idi.  Sık sık tekrarlayan pandemilerin, bulaşıcı hastalıkların, kent merkezlerinden kaçışların, kalabalık ve gürültülü ortamlardan kaçışların da etkisi ile yeni trend küçük-orta ölçekli ve butik turizm işletmelerine talep daha çoktur.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu