ONLAR SADECE GÖREVLERİNİ YAPIYORDU!…

Selda Asker
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Geçtiğimiz gün Hatay’da Defne ilçemizde yaşanan elim olay hepimizi derinden üzdü. Kaçak avcılara göz açtırmayan, Doğa Koruma ve Milli Parklarda görevli av koruma memurlarına Defne ilçesindeki ormanda kaçak avcılar tarafından tüfekle açılan ateş sonucu 4 çocuk babası Mehmet Ali Koşar görevi başında şehit oldu. Av koruma memuru Mehmet Atıcı ise yaralandı. Onlar sadece görevlerini yapıyordu. Canları pahasına görev yapan kaçak avcılarla mücadele eden, doğayı, canlıları korumayı kendilerine dert edinen arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Kaçak avcıların bir an önce yakalanması ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyorum. Vefat eden arkadaşımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine, DKMP Müdürlüğümüze başsağlığı ve sabır dilerim. Çevre Koruma Dernek başkanlığım boyunca her daim yanımda olan av koruma memuru Mehmet Atıcı’ya acil şifalar diliyorum.

Az sayıda personelle çok yere ulaşmaya, tüm ihbarları değerlendirmeye çalışan, özveriyle görevlere koşan, doğayı korumak için canını veren doğa koruma ve milli parklar personelleri canilerin elinde can vermemeli. Ruhsatlı ya da ruhsatsız tüfeğe, silaha erişim kolay olmamalı.

Kim ne derse desin ben kaçak ya da yasal avcılığı kabul etmiyorum. Doğada hayatta kalabilmek için hayvanların birbirini avlaması doğal dengenin bir halkasıdır. Onun dışındakiler cinayettir. Zevk ve ödüller dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle bir canlının hayatını almayı kitap yazsanız bana anlatamazsınız. Doğadaki hassas dengeyi ve insanoğlunun bu dengeye verdiği zararı ben anlatsam roman olur.

Ben ve ben gibi çevre aktivistlerinin en sevdiği şey her zaman boyumuzdan büyük işlere karışmak olmuştur. Çevreyi ve içinde yaşayan canlıları çok rahat talan edebileceklerini düşünenlere , doğa düşmanlarına karşı duruş sergilerken çoğu zaman yalnız bırakılmanın, üzerimize saldırıların sıkıntısını yaşarız. Sırf doğayı savunduğumuz için hepimiz gerek sözlü gerek fiziki saldırılara uğradık bu süreçlerde. Halbuki tek derdimiz geleceğe sahip çıkmak temiz bir çevrede tüm canlıların, bitkilerin, toprağın, suyun yaşama hakkını savunmaktı. Ülke genelinde bir çok arkadaşımızı maalesef kaybettik. Bugün de kendi İlimizde görevi başında ardında 4 çocuk bırakarak şehit edilen arkadaşımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Umarım en kısa zamanda bu acıyı yaşatanlar adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılır.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu