Okullar Kapanınca Boş Durmadı, KAZ’ı kazandı!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Bölümünde okuyan Ahmet Raşit Öztürk, pandemi sürecinde okulların tatil edilmesi ile beraber boş vaktini değerlendirme fikrinden yola çıkarak kaz üretimine başladı.

Kırıkhan Çamsarığı Köyünde kaz üretimi yapan Ahmet Raşit Öztürk, “ 3 aydır bu işin içerisindeyim ve burada büyük gri kazını yetiştirmekteyim. 13 dönümlük bir tarla kiraladım. Bunun üzerine bir adet kümes, civciv hane ve bir adette konaklama yeri koyarak tesisimi kurdum” diye konuştu.


“KAZ ÜRETİMİ YAPMAK DAHA MANTIKLI GELDİ”
Kaz üretim çiftliği kurmadan önce uzun bir araştırma süreci geçirdiğinden bahseden Ahmet Raşit Öztürk, “Pandemi öncesinde bir iş yapacaksam bunun kafe ya da restoran tarzında bir iş yeri açmak olarak değerlendirmiştim. Ancak pandemi sürecinde kafe sektörünün, esnaf arkadaşlarımın zarar görmesi ile beraber fikrim değişti ve üretim yapmam gerektiğine karar verdim. İlk başta küçükbaş hayvancılık yapmayı düşündüm, bir arkadaşım bana bu konunun matematiğinden bahsetti ve kaz üretimi yapmak daha mantıklı geldi. Kazların daha az uğraş gerektiren daha temiz ve dayanıklı hayvanlar olduğunu öğrendim. Hayvanlarıma ilk başlarda arpa, mısır ve ilave yem veriyordum şu an da yumurta yemine geçtim. Civcivlerim çıkıyor. Şu an da sadece üretim ve civciv satışı yapmaktayım” sözlerini kullandı.


“ÜRETMEK ÇOK GÜZEL”
Zamanının tamamını kaz çiftliğinde geçirdiğini belirten Öztürk, “Yedi yirmi dört buradayım. Çiftlikte konaklamam için bir konteynerım var. Ailemdeki insanlar ilk başta bu tarz bir işi yapmayacağımı düşündüler. Çünkü onların tabiri ile ben “uçarı” yaşayan, elinde gitarı kulağında küpesi olan bir insandım. Bu işe tamamen giriştiğim ve burada yaşamaya başladığım an da şaşırdılar. Şu an gurur duyuyorlar, sevinmekteler. Arkadaşlarım da “Çiftçimi olacaksın sen” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler. Onları da buraya getirdim ve gezdirdim. Çok sevdiler ve çiftlik oldukça hoşlarına gitti. Sık sık ziyaret etmekteler. Bundan 3 sene önce bana deselerdi “Ahmet sen ilerde kaz çiftliği kuracaksın, gerekirse pisliğin içerisine gireceksin” Yürü git, olmaz öyle şey” derdim. Ama şu anda bulunduğum yerden gayet memnunum. Hayat insanların karşısına farklı şeyler çıkartabiliyor. Farklı seçimler yapabiliyoruz. Yaptığım seçimden asla pişman değilim. İyi ki yapmışım, hatta keşke daha önce yapsaydım. Üretmek çok güzel. Hedefim, tutunmayı başarabilirsem bu işi ilerleyen süre içerisinde farklı kanatlı gruplarını çıkartıp burayı entegre bir tesise dönüştürmek” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu