ÖĞRENCİLERE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mustafa Kemal Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere “Evlilik Öncesi Eğitim” konulu seminer verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) doğrultusunda “Evlilik Öncesi Eğitimi” ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor.
Bu program ile çiftlere, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilme, etkili iletişim yolları kurabilme ve olası sorunlarla baş edebilme yolları ile ilgili bilgilerle çiftlere evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı verileceği düşünülmektedir.
Bu kapsamda Eğitim Fakültesi, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kredi Yurtlar Kurumlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde “Evlilik Öncesi Eş Seçimi”, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri 1 – 2”, “Hukuk” ile “Evlilik ve Sağlık” konularında bilgi verildi.
Hatay Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Öğretmen Nilgün Kahraman tarafından 24.11.2022 – 05.12.2022 tarihleri arasında verilen eğitimlere 6.000 öğrenci katıldı. Seminerler soru cevap bölümüyle sonlandırıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu